СОЧНИЈА И МЕКША: Тајна савршене баклаве крије се у овом премазу
ИСПРОБАЈТЕ овај трик, ако желите да баклава буде још укуснија.
Баклава је популаран колач који се прави од кора, ораха и на крају се прелива сирупом.
Некада је овај десерт био намењен само султанима и најбогатијем слоју друштва. У то време, ако сте знали да припремите баклаву, то је била ствар престижа.
Краљица међу слатким питама може да има и до 70 кора, све зависи од тога како је правите. Данас постоје разни рецепти за баклаву, па тако можете да је правите са воћем, као и да комбинујете две омиљене посластице и направите чизкејк баклаву.
Баклаве јесу укусне, али ако их правите са воћем, онда је потребно да користите и премаз, јер ће тако бити још укусније.
Премаз се прави од 4 јајета, 200 мл уља, 600 мл јогурта и 1 кесице прашка за пециво.
Добро сједините наведене састојке, па онда премажите сваку кору, а на сваку трећу ставите воће по избору. Баклаву припремате као и обично, само овим надевом премазујете коре.
Баклава је сочнија и мекша, а сигурно ћете уживати у сваком залогају.
(Super Žena/B 92)
БОНУС ВИДЕО
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЕВО РЕЦЕПТА КОЈИ ЈЕ НАЈТРАЖЕНИЈИ У СРБИЈИ: Роловане банане са чоколадом
05. 03. 2024. у 15:00
РУЧАК ДАНА - ШКЕМБИЋИ У САФТУ: Традиционални специјалитет са југа Србије
05. 03. 2024. у 10:00
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима
ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.
19. 05. 2024. у 12:04
ШОК У УКРАЈИНИ: Зеленски би могао да буде оптужен, све ће бити познато после 20. маја
ПРЕДСЕДНИК Украјине Владимир Зеленски би могао бити оптужен за подривање демократије у Украјини након што му мандат истекне 20. маја.
19. 05. 2024. у 08:47
ВЕЉКО ПРОГОВОРИО О КАРЛЕУШИ: Како је реаговао на шкакљиво питање водитеља
БОКСЕР Вељко Ражнатовић ретко се појављује у емисијама, посебно откако се посветио боксерској каријери и свакодневним тренинзима.
19. 05. 2024. у 12:57
Коментари (0)