МЕСО ЋЕ БИТИ СОЧНО, МЕКАНО И ПРЕУКУСНО: Најбоља маринада на свету

Novosti online

11. 03. 2024. у 17:00

ДА бисте месо припремили што лакше и да би ваша јела била што укуснија, важно је припремити добру маринаду и у њему држати месо 48-72 сата.

МЕСО ЋЕ БИТИ СОЧНО, МЕКАНО И ПРЕУКУСНО: Најбоља маринада на свету

Фото Shutterstock

Док је у маринади, месо ослобађа своје унутрашње сокове који притом у највећој мери садрже мирисе карактеристичне за месо, а истовремено месо поприма мирисе саме маринаде.

Ево како ћете припремити добру маринаду за јунетину, пилетину или дивљач.

Састојци:

* 1/4 л белог вина,

* 1/4 л винског сирћета,
* 2 кашике шећера,
* 10 зрна бибера,
* 50 гр исецканог целера,
* 100 гр исецканог першуна,
* 100 гр исецкане шаргарепе,
* већа главица црвеног лука исецканог на режњеве,
* 2 режња белог лука ситно исецкана,
* 1 л воде

Фото Shutterstock

Припрема:

Помешати воду, вино и сирће. Додати исецкано поврће и зачине. Кратко прокувати и оставити да се охлади. Ова количина је довољна за 3 кг меса, па уколико припремате мање, сразмерно смањите количину састојака.

(Super Žena/B 92)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ ОД 380 ЕВРА: Хит понуда - авионом на 8, 11 или 12 дана на овој дестинацији (ФОТО)