СВИ ДРЖЕ НА ОВОМ МЕСТУ, А ТО УБРЗАВА ТРУЉЕЊЕ: Где треба да чувате јабуке да остану дуго свеже?

Novosti online

22. 03. 2024. у 14:00

ЈАБУКА здравље чува, а одлично се слаже са бројним посластицама и питама.

СВИ ДРЖЕ НА ОВОМ МЕСТУ, А ТО УБРЗАВА ТРУЉЕЊЕ: Где треба да чувате јабуке да остану дуго свеже?

Фото Shutterstock

Постоје нека општа правила које јабуке ће дуже да трају, али данас вам доносимо цаке како да учините да остану свеже недељама.

Опште позната правила

Мања јабука са дебљом кожицом ће дуже да траје од велике са танком кором.

Вероватно знате да кисела сорта дуже траје од слатке.

Истина је да ако ставите једну покварену јабуку, она ће утицати на остале здраве.

Чак и ако јабука има само малу флекицу, састојак етилен се брже испушта, па ће да поквари остале око ње.

Где не треба да држите јабуке

Немојте да држите јабуке близу другог воћа, посебно банана, грожђа или бресака, такође због етилена.

Немојте да чувате јабуке на столу или кухињи, јер ако их не искористите за неколико дана, кренуће да се кваре.

Фото Shutterstock

Чувајте јабуке у фрижидеру + додатна цака

Најбоље је да чувате јабуке у вратима фрижидера, јер тамо могу да опстану 3 до 4 недеље.

А ако их ставите у пластичну чинију са поклопцем у фрижидер, а на дно и преко јабука ставите парче убруса, он ће да скупи вишак влаге и успори прерано труљење. 

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

Коментари (0)

УЖАС: Кошаркаш Звезде крвавог лица, ударио га играч Партизана?!