ШАРЕНА УСКРШЊА ЈАЈА УКРАШЕНА ЦВЕЋЕМ ОД ПАПИРА: Ако желите да их ове године направите другачије, предлажемо вам да испробате ову технику

Новости онлине

09. 04. 2024. у 18:30

Не морате да будете уметница како бисте овако лепо украсили ускршња јаја, довољно је да их офарбате бојом, онда залепите папир који сте исекли у облику круга. Шареним ускршњим јајима ће се посебно обрадовати деца.

ШАРЕНА УСКРШЊА ЈАЈА УКРАШЕНА ЦВЕЋЕМ ОД ПАПИРА: Ако желите да их ове године направите другачије, предлажемо вам да испробате ову технику

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • јаја
  • гел боја 
  • сирће
  • папир у боји
  • лепак 

Припрема:

Јаја ставите у шерпу, па сипајте воду и посолите. Тврдо их скувајте, али пазите да не пукну. 

У посуде сипајте боју по жељи, па прелијте врелом водом. Сипајте кашику сирћета и све лепо промешајте. Ставите јаје, па држите пар минута, а онда оставите да се осуши. 

Направите цвеће: 

Секачем за папир исеците кругове. Користите папире различитих боја. Залепите за јаја у облику цвета.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

АМЕРИ У ШОКУ: Српски монах им открио како је Дарко Миличић успео, а он - зашто се одрекао кошарке, купио 10.000 риба и нокаутирао коња