ЕКСПЛОЗИЈА ТРОПСКИХ УКУСА: Воћна салата, идеална посластица којој нико не може да одоли

Новости онлине

15. 04. 2024. у 17:00

ВОЋНА салата је један од оних супер посластица без обзира на то које је доба године.

ЕКСПЛОЗИЈА ТРОПСКИХ УКУСА: Воћна салата, идеална посластица којој нико не може да одоли

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2/3 шоље поморанџиног сока
  • 1/3 шоље лимуновог сока
  • 1/3 шоље смеђег шећера
  • Пола кашичице рендане коре поморанџе
  • Пола кашичице рендане коре лимуна
  • Кашичица екстрата ваниле
  • Две шоље свеже исечених коцкица ананаса
  • Две шоље јагода
  • Три кивија
  • Три банане
  • Две поморанџе 
  • Шоља грожђа
  • Две шоље боровница

Припрема:

У тигањ сипајте лимунов и поморанџин сок, смеђи шећер, рендану кору лимуна и поморанџе и ставите да проври. Смањите ватру и оставите да се крчка око пет минута, да се сок мало стегне. Склоните са ватре и додајте екстракт ваниле, па промешајте и оставите да се охлади.

Воће оперите, ољуштите и исецкајте, па затим поређајте у стаклену посуду следећим редоследом: ананас, јагоде, киви, банане, поморанџе, грожђе и боровнице. Одозго налијте охлађен сос, покријте и држите у фрижидеру три до четири сата пре послуживања.

(mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

АМЕРИ У ШОКУ: Српски монах им открио како је Дарко Миличић успео, а он - зашто се одрекао кошарке, купио 10.000 риба и нокаутирао коња