ПИЦА МАРГАРИТА: Најбоља домаћа пица као из пицерије

Новости онлине

18. 04. 2024. у 11:00

Одмах ћете је правити.

ПИЦА МАРГАРИТА: Најбоља домаћа пица као из пицерије

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • За тесто: 
  • 2 шоље брашна 
  • 1/2 сувог квасца 
  • 80 мл воде 
  • ½ кашичице соли 
  • За надев: 
  • 200 г пелата  
  • 1 моцарела 
  • 50 мл маслиновог уља 
  • Свеж босиљак 

Припрема: 

Помешајте све састојке за тесто и умесите да буде средње меко. Покријте чинију провидном фолијом и оставите у фрижидеру два сата. Премесите га и оклагијом направите танку кору. Ставите је у подмазан плех. У шерпу сипајте пелат, уље, со по укусу и ставите на средњу ватру да се кува док се згусне као сос. Тиме премажите тесто. Преко поређајте комаде моцареле. Пеците у загрејаној рерни на 200 степени око 20 минута. Поспите свежим листићима босиљка.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СРАМОТА НАД СРАМОТАМА! Црна Гора ће гласати за резолуцију о Сребреници