ПРЕУКУСНЕ ПЉЕСКАВИЦЕ ОД ПИЛЕТИНЕ: Послужите их уз пире кромпир и неку фину салатицу

Novosti online

12. 10. 2023. у 15:00

ДАНАС вам доносимо рецепт који ће љубитељи пилетине обожавати.

ПРЕУКУСНЕ ПЉЕСКАВИЦЕ ОД ПИЛЕТИНЕ: Послужите их уз пире кромпир и неку фину салатицу

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuvarice manje zbori

Одмах да вам кажемо - најбоље је да направите дуплу меру пљескавица од пилетине. Толико су добре.

Састојци:

* 1/2 кг белог меса * 1/2 шоље од 2 дл брашна * пола шоље кукурузног брашна * 2 мања црна лука * 1 кашика павлаке * уље за печење * со, бибер

 

Припрема:

1. Месо (уколико није самлевено) ситно самлети у мултипрактику, ако је потребно и два пута. Додати со и бибер, брашно, кукурузно брашно и павлаку.

2. Црни лук (може и млади) самлети с месом или исецкати веома ситно и додати га у месо. Све састојке добро сјединити.

3. У тигању загрејати уље. Длановима правити мале пљескавице и пећи их на загрејаном уљу.

4. Готове вадити на кухињску салвету да упије масноћу и послужити уз пире (или печени) кромпир и салату.

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ ОД 380 ЕВРА: Хит понуда - авионом на 8, 11 или 12 дана на овој дестинацији (ФОТО)