ТЕЛЕЋЕ ШНИЦЛЕ У СОЧНОМ СОСУ - ПРЕДЛОГ ЗА РУЧАК: Мекане и сочне, по свачијем укусу, најбоље иду уз кувани кромпир
ОВАКВЕ телеће шницле баш сви обожавају.
Потребно је:
* 8 шницли,
* 1 дл белог вина,
* 1 дл киселе павлаке,
* 4 лимуна,
* 1 везица першуна,
* со,
* свеже млевени бибер
Припрема:
Шницле излупајте тучком за месо, посолите и побиберите, уваљајте у брашно и нагло на маслацу испеците. Затим им додајте мало воде и пустите да се крчкају док вода не испари.
Поступак понављајте 3 пута. Затим направите сос од лимуна. Остатку масноће од пржења додајте бело вино и кувајте неколико минута, додајте павлаку и сок од 2 лимуна. Можете повезати с мало брашна, посолите, побиберите и на крају умешајте ситно насецкан першун.
Испржене шницле украсите нарезаним кришкама лимуна, прелијте лимуновим сосом и послужите с куваним кромпиром.
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СПРЕМАЈУ СЕ БРЗО И ЛАКО, А ТАКО СУ УКУСНЕ: Француске крофне без квасца (ВИДЕО)
31. 01. 2024. у 19:30
ПИЛЕЋЕ РОЛНИЦЕ СА ДВЕ ВРСТЕ СИРА: Савршена идеја за врхунски ручак (ВИДЕО)
31. 01. 2024. у 17:30
ИДЕАЛАН ТОПЛИ КОЛАЧ ЗА ХЛАДНЕ ДАНЕ: Савршено мирисне америчке питице са јабукама
01. 02. 2024. у 08:00
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима
ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.
19. 05. 2024. у 12:04
ШОК У УКРАЈИНИ: Зеленски би могао да буде оптужен, све ће бити познато после 20. маја
ПРЕДСЕДНИК Украјине Владимир Зеленски би могао бити оптужен за подривање демократије у Украјини након што му мандат истекне 20. маја.
19. 05. 2024. у 08:47
ВЕЉКО ПРОГОВОРИО О КАРЛЕУШИ: Како је реаговао на шкакљиво питање водитеља
БОКСЕР Вељко Ражнатовић ретко се појављује у емисијама, посебно откако се посветио боксерској каријери и свакодневним тренинзима.
19. 05. 2024. у 12:57
Коментари (0)