ПОСНЕ ПЉЕСКАВИЦЕ ОД СПАНАЋА, КИНОЕ И КРОМПИРА: Уколико немате идеју који бисте оброк спремали у данима поста испробајте овај

Новости онлине

09. 04. 2024. у 19:30

Посне пљескавице од спанаћа, киное и кромпира можете да сервирате у земички са додатним сосевима по жељи и обиљем свежег поврћа.

ПОСНЕ ПЉЕСКАВИЦЕ ОД СПАНАЋА, КИНОЕ И КРОМПИРА: Уколико немате идеју који бисте оброк спремали у данима поста испробајте овај

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 90 г киное
  • 300 мл воде
  • ¼ кашичице соли
  • ¼ кашичице црвеног лука у праху
  • ¼ кашичице белог лука у праху
  • Прстохват бибера
  • 1 суви квасац
  • 90 г кромпира
  • 400 г спанаћа
  • ¼ кашичице млевене црвене паприке
  • 1 кашичица маслиновог уља

Припрема: 

Загрејте рерну на 200 степени. Обложите плех папиром за печење и оставите са стране. Очистите кромпир, ставите на плех и пеците док не омекша, око 45-60 минута. Док се кромпир пече, припремите киноу комбиновањем киное, воде и соли у шерпи. Када киноа прокључа, смањите температуру и поклопите је. Кувајте 30 минута без подизања поклопца док се сва вода не упије. Док се киноа кува лагано пропржите спанаћ на маслиновом уљу додајући мало соли и бибера. После 30 минута умешајте киноу. Додајте лук у праху, бели лук у праху, квасац и бибер и промешајте да се добро сједине. Када се кромпир испече и охлади, преполовите га и извуците средину у малу чинију и лагано изгњечите виљушком.

Помешајте кромпир и спанаћ у киноу и измешајте само да се сједине. Захватите жељену количину и дланом обликујте пљескавицу. Ређајте пљескавице на плех обложен папиром за печење. Можете направити танке или дебеле пљескавице, по жељи. Пеците на 200 степени 15 минута и потом пажљиво окрените. Наставите да печете још 15 минута док не порумене и не постану хрскаве око ивица. Извадите из рерне и оставите да се охладе на плеху неколико минута. Уживајте у посним пљескавицама од спанаћа, киное и кромпира.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЗАПАМТИЋУ ЈА ТЕБЕ! Новак Ђоковић шокирао многе у Риму (ВИДЕО)