ПОСНЕ ПЉЕСКАВИЦЕ ОД СПАНАЋА, КИНОЕ И КРОМПИРА: Уколико немате идеју који бисте оброк спремали у данима поста испробајте овај
Посне пљескавице од спанаћа, киное и кромпира можете да сервирате у земички са додатним сосевима по жељи и обиљем свежег поврћа.
Састојци:
- 90 г киное
- 300 мл воде
- ¼ кашичице соли
- ¼ кашичице црвеног лука у праху
- ¼ кашичице белог лука у праху
- Прстохват бибера
- 1 суви квасац
- 90 г кромпира
- 400 г спанаћа
- ¼ кашичице млевене црвене паприке
- 1 кашичица маслиновог уља
Припрема:
Загрејте рерну на 200 степени. Обложите плех папиром за печење и оставите са стране. Очистите кромпир, ставите на плех и пеците док не омекша, око 45-60 минута. Док се кромпир пече, припремите киноу комбиновањем киное, воде и соли у шерпи. Када киноа прокључа, смањите температуру и поклопите је. Кувајте 30 минута без подизања поклопца док се сва вода не упије. Док се киноа кува лагано пропржите спанаћ на маслиновом уљу додајући мало соли и бибера. После 30 минута умешајте киноу. Додајте лук у праху, бели лук у праху, квасац и бибер и промешајте да се добро сједине. Када се кромпир испече и охлади, преполовите га и извуците средину у малу чинију и лагано изгњечите виљушком.
Помешајте кромпир и спанаћ у киноу и измешајте само да се сједине. Захватите жељену количину и дланом обликујте пљескавицу. Ређајте пљескавице на плех обложен папиром за печење. Можете направити танке или дебеле пљескавице, по жељи. Пеците на 200 степени 15 минута и потом пажљиво окрените. Наставите да печете још 15 минута док не порумене и не постану хрскаве око ивица. Извадите из рерне и оставите да се охладе на плеху неколико минута. Уживајте у посним пљескавицама од спанаћа, киное и кромпира.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПРЕУКУСНЕ ПЉЕСКАВИЦЕ ОД ПИЛЕТИНЕ: Послужите их уз пире кромпир и неку фину салатицу
12. 10. 2023. у 15:00
ЕКСКЛУЗИВНА ПОНУДА ЗА ЛЕТОВАЊЕ: У понуди егзотична дестинација - ово су цене
ХУРГХАДА – из прве руке! Вероватно сте већ одавно чули овај слоган, али можда не знате одакле он потиче…
21. 05. 2024. у 10:40
РУСИЈА ПОНОВО МЕЊА ДРЖАВНУ ГРАНИЦУ: Одлука ступа на снагу у јануару 2025. године
МИНИСТАРСТВО одбране Русије предложило је ажурирање координата, односно промену државне границе у области Балтичког мора, како произилази из нацрта правног акта објављеног на порталу правних информација, преноси РИА Новости.
21. 05. 2024. у 15:25
КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)
ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.
20. 05. 2024. у 11:53
Коментари (0)