РОЛАТ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ И КУВАНИМ ЈАЈИМА: Декоративно и укусно јело у коме ће уживати сва чула

Новости онлине

12. 04. 2024. у 10:57

Иако свака домаћица има свој рецепт за овај тип ролата, ми вам доносимо онај који је проверен, једноставан и који могу да припреме и почетници у кухињи.

РОЛАТ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ И КУВАНИМ ЈАЈИМА: Декоративно и укусно јело у коме ће уживати сва чула

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 700 г млевеног меса
  • 2 парчета старог хлеба
  • 5 куваних јаја
  • 150 мл млека
  • 1 већа главица црног лука
  • 2 чена белог лука
  • 2 кашике сенфа
  • со
  • бибер
  • свежи рузмарин за декорацију

Припрема:

Кришке хлеба ставите у дубљу посуду, па их прелијте млеком, а онда их изгњечите. Хлебу додајте ситно сецкани црни и бели лук, месо, сенф и зачине по укусу и добро све умесите.

Половину смесе ставите на папир за печење, па поређајте кувана јаја и преко њих остатак смесе. Обликујте рукама ролат, премажите га кашиком сенфа, па затворите папир добро са свих страна.

Ролат пребаците у плех, па га ставите у загрејану рерну на 200 степени 30 минута.

После 30 минута одмотајте папир за печење и оставите да се запече још десетак минута или док не порумени.

Оставите месни ролат да се прохлади, украсите свежим рузмарином и сеците на парчад жељене величине.

Послужите га уз салату по жељи.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

АМЕРИ У ШОКУ: Српски монах им открио како је Дарко Миличић успео, а он - зашто се одрекао кошарке, купио 10.000 риба и нокаутирао коња