ОДЛИЧАН КАО ЛАГАН А ХРАНЉИВ ОБРОК: Потаж од поврћа и кикирикија

Novosti online

05. 12. 2023. у 10:14

ПРАВА ризница витамина и минерала - потаж од поврћа и кикирикија, укусан је и можете га јести као лаган оброк. Потаж је реч француског порекла, а означава јело врло слично нашој крем чорби.

ОДЛИЧАН КАО ЛАГАН А ХРАНЉИВ ОБРОК: Потаж од поврћа и кикирикија

Фото Shutterstock

Ових хладних дана пробајте потаж са поврћем. Можете га јести као предјело, али и као лаган оброк пун витамина и минерала. Потаж се може правити од бундеве или поврћа. За још кремастију структуру и лепши укус, иде и кикирики путер.

Састојци:

* 2 кашике маслиновог уља

* 1 главица црвеног лука
* 1 жута паприка
* 3 кашике свежег исецканог ђумбира
* 1/2 кашике мајчине душице
* 1/2 кашике слатке зачинске паприке
* 1/4 кашичице мускатног орашчића
* 1/4 кашичице цимета
* 1/8 кашичице кајенске паприке у праху
* 3 шоље исецканог слатког кромпира
* 1/2 шоље исецкане шаргарепе
* 30 г парадајза из конзерве
* 4 шоље бујона од поврћа
* 3/4 кашичице соли
* 1/2 шоље путера од кикирикија
* 1 кашика пиринчаног сирћета

За посипање:

* 50 г печеног кикирикија

* мало свежег коријандера

Рецепт за потаж од поврћа и кикирикија:

У већој шерпи загрејте уље, па додајте исецкан црвени лук, ђумбир и бибер. Помешајте, па динстајте око 3-5 минута. Убаците мајчину душицу, слатку зачинску паприку, мускатни орашчић, цимет, кајенску паприку у праху. Династајте још који минут, мешајући. Додајте поврће - исецкан кромпир, парадајз, шаргарепу, исецкану жуту паприку, бујон и со. Када проври на средњој температури, смањите ватру и оставите да се потаж крчка још 25-30 минута. Додајте путер од кикирикија и сирће, па блендирајте док потаж не добије уједначену структуру. Поспите сецканим кикирикијем и коријандером.

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

Коментари (0)

СНИМАК СУКОБА! Туча у Арени - Нанели и Лазаревић у клинчу, ево како се све десило (ВИДЕО)