ОСВЕЖАВАЈУЋА ХЛАДНА СУПА СА НАНОМ И КРАСТАВЦЕМ: Спој укуса коме нећете моћи да одолите

Novosti online

04. 01. 2024. у 19:30

ТАКО једноставна, а тако моћна - ово је спој укуса којем нико неће моћи да одоли!

ОСВЕЖАВАЈУЋА ХЛАДНА СУПА СА НАНОМ И КРАСТАВЦЕМ: Спој укуса коме нећете моћи да одолите

Фото Shutterstock

Потребно:

* краставац, 8 ком

* хлеб, 1 кришка
* млади лук, 1 струк
* тиквице, 4 мање
* парадајз, 2 ком
* нана, неколико листова
* повртни бујон, 2 дл
* јабуково сирће, 1 кашика
* маслиново уље, 5 кашика
* со, по укусу
* бибер, по укусу

Припрема:

- Краставце ољуштите, један исеците на колутиће, а остале преполовите по дужини, уклоните им семенке и исеците на траке. Са кришке хлеба уклоните кору, средину исеците на коцкице и измиксајте заједно са тракама од краставаца. Додајте сирће, со, хладан повртни бујон, мало бибера и четири кашике уља, промешајте да добијете хомогену кремасту масу и оставите да се хлади у фрижидеру. Тиквице и млади лук исецкајте на коцкице, парадајз кувајте минут у кључалој води, охладите под млазом хладне воде, ољуштите и исецкајте на коцкице. Овако припремљено поврће сипајте у посуду, додајте неколико исцепканих листова нане, кашику маслиновог уља, посолите и промешајте.

Охлађену чорбу распоредите у посуде, у средину сипајте мало мешавину од поврћа и сервирајте.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Две звезде – једно спектакуларно вече!  Да загреје и преокрене будућност

Две звезде – једно спектакуларно вече! Да загреје и преокрене будућност

Рефлектори српске престонице синоћ су били уперени у две звезде - легендарног Здравка Чолића и заиста јединствену, потпуно нову звезду међу уређајима за загревање дувана - Плоом! У препуној хали 5 Београдског сајма, пред више од 1.500 људи и уз добро познате хитове као што су "Ти си ми у крви", "Чија је оно звезда“ и "Тебе чувам за крај", ЈТИ, прва и једна од највећих јапанских инвестиција и цигаретна копанија број један у Србији, лансирала је Ploom X Advanced - најсавременији уређај за загревање дувана са иновативном и јединственом HeatFlow технологијом усавршеном у Јапану.

10. 05. 2024. у 16:45

Коментари (0)

ЦЕЛА СРБИЈА ЋЕ ТОГ ДАНА БИТИ УЗ СВОГ ПРЕДСЕДНИКА: Кључан датум за наш народ - сви ће бити уз Вучића током расправе о Сребреници