СУПА ОД ПАРЗИЛУКА И КРОМПИРА: Не само што је укусна, већ је права ризница витамина и влакана

Новости онлине

03. 03. 2024. у 08:00

Супа која ће одушевити ваша непца, брз и здрав оброк који ће вас окрепити

СУПА ОД ПАРЗИЛУКА И КРОМПИРА: Не само што је укусна, већ је права ризница витамина и влакана

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 2 кашике маслиновог уља
  • 1 црни лук
  • 2 чена белог лука
  • 3 велика празилука
  • 3 кромпира
  • 1,5 л бујона од поврц́а
  • 1-2 ловорова листа
  • 1/2 кашичице сушеног тимијана
  • со и бибер по укусу

Припрема:

У шерпи на маслиновом уљу пропржите ситно сецкани црни и бели лук. Затим додајте исечен празилук, па пржите још пар минута. Сипајте бујон (помешајте коцку за супу са 1,5 л воде). Промешајте и додајте кромпир исечен на коцкице. Поклопите и кувајте 10-15 минута. Затим промешајте, па додајте зачине. Извадите 2-3 кутлаче супе са све поврћем и изблендирајте, па вратите у супу. Промешајте и служите. 

Стварукуса

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

Коментари (0)

НОВИ СНИМАК ИЗ АРЕНЕ: Ево шта се десило када су се у ходнику срели Нанели и Лазаревић (ВИДЕО)