СТРАЋАТЕЛА СУПА: Традиционални италијански оброк - Потребно је само неколико састојака, а чаробног је укуса
СУПА страћатела је традиционална италијанска супа. Позната је по томе што је изузетно лагана и укусна, у питању је бистри бујон, обично од пилетине или било ког поврћа.
Састојци:
- 1 л пилећег бујона
- 2 јајета
- 3 кашике презли (може и гриз)
- 3 кашике ренданог пармезана
- 1 кашика маслиновог уља
- мало соли и бибера
- мало першуна
- мало млевене црвене паприке
Припрема:
Прокувајте супу од пилетине и зачините је по укусу.
У чинији умутите јаја и полако додајте презле или гриз. Када се све то сједини, убаците рендани пармезан, зачине и ситно сецкани першун па добро промешајте. Смеса би требала да буде као нека течна паста.
У кључалу супу постепено сипајте ову смесу од јаја и мешајте све док не дође до кључања. У почетку ће вам деловати као да је вода мутна али ће се разбистрити како се бујон буде загревао.
Када проври, искључите ринглу. При послуживању можете да украсите са прстохватом млевене црвене паприке.
(Ona)
Нови Samsung Neo QLED телевизори померају границе кућне забаве
У СВЕТУ кућне забаве, где сваки пиксел, боја и детаљ чине разлику, нови Самсунг телевизори, недавно представљени на Унбоx&Дисцовер догађају, ступају на сцену са револуционарним иновацијама.
26. 04. 2024. у 16:00
САД И ТЗВ. КОСОВО ХОЋЕ ДА ИМА СОПСТВЕНУ СРЕБРЕНИЦУ! Председница лажне државе у перфидној игри оптужила Београд
ПРЕДСЕДНИЦА лажне државе Косово Вљоса Османи, и поред тога што још нису прескочили последњу станицу ка чланству у Савету Европе - гласање на Комитету министара 17. маја најављује да ће породице несталих моћи да туже Србију Европском суду за људска права за повреду права на живот њихових најмилијих.
29. 04. 2024. у 07:00
БИЛЕ ПОСЕБНО ВЕЗАНЕ: Ко је била мајка Бојане Јанковић - преминула пре неколико месеци (ФОТО)
ВОДИТЕЉКА Бојана Јанковић сахрањена је на Новом гробљу у Београду, њу су на вечни починак испратили у великом броју пријатељи, породица, а њен бивши супруг Огњен Јанковић одржао је потресан говор.
29. 04. 2024. у 13:49
Коментари (0)