ВЕОМА ЈЕ УКУСАН И МЕКАН, А ГОТОВ ЈЕ ЗА МАЊЕ ОД 20 МИНУТА: Брзи колач од гриза и пекмеза

Novosti online

03. 02. 2024. у 13:00

НАЈБОЉИ рецепт за брзи колач од гриза и пекмеза.

ВЕОМА ЈЕ УКУСАН И МЕКАН, А ГОТОВ ЈЕ ЗА МАЊЕ ОД 20 МИНУТА: Брзи колач од гриза и пекмеза

Фото Shutterstock

Састојци:

* 3 јаја

* шоља шећера, шоља гриза
* шоља пекмеза, шоља брашна
* шоља уља
* шоља млека
* 1 прашак за пециво
* 1 ванилин шећер

Припрема:

Умутити јаја са шећером и ванилин шећером, додати остале састојке и све измешати ( није потребан миксер).

Тепсију поуљити и посути брашном па излити умућено тесто. Величина тепсије може бити мања или већа, зависи које висине желите да буде колач. Такође и пекмез може по вашем избору, ако користите кајсију имаћете светлији колач и другачији укус. Можете пробати и са домаћим џемом од јагода.

Колач пећи у загрејаној рерни на 200 степени око 25 минута. Леп је када се једе топао, мекан је и после два дана.

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ ОД 380 ЕВРА: Хит понуда - авионом на 8, 11 или 12 дана на овој дестинацији (ФОТО)