УКУСНА, ИЗДАШНА И СОЧНА: Млечна торта за штедљиве домаћице

Novosti online

26. 02. 2024. у 17:00

МЛЕЧНА торта за штедљиве домаћице прави се брзо и лако, а уз то је и јефтина. Млечна торта нема скупе састојке, идеална је за велике породице.

УКУСНА, ИЗДАШНА И СОЧНА: Млечна торта за штедљиве домаћице

Фото Shutterstock

Састојци:

* 1 литар млека

* 100 грама гриза
* 40 грама кукурузног скроба
* 150 грама шећера (200 грама ако желите мало слађе)
* 3 средња јаја
* 1 кашичица екстракта ваниле
* кора од једног малог лимуна
* сок од једног лимуна
* прстохват соли
* 70 грама путера

 За прелив: 

* 1 јаје

* 1 кашика воде
* 2 кашике шећера
* ½ кашичице екстракта ваниле

Рецепт за млечну троту:

Корак 1: 

Подмажите плех

За млечну торту прво користећи путер, премажите дно и странице посуде за печење. Поспите гриз изнутра и са стране, протресите га па избаците вишак.

 Корак 2: 

Припремите тесто за торту

Све састојке за торту заједно умутите на средње јакој ватри и не прекидајте мешање. Када се формира густа кремаста маса, искључите ватру. Ставите у масу 70 грама путера. Мешајте све док се путер не растопи и добро сједини. Пребаците крем у посуду за печење. Протресите плех за печење и уверите се да је крем равномерно распоређен.

 Корак 3: 

За прелив

Све заједно умутити виљушком. Прелијте површину торте унутар посуде за печење и четком распоредите.

 Корак 4: 

Пеците

Ставите у претходно загрејану рерну на 180 степени око 30-40 минута. Након 15 минута, отворите рерну и окрените тепсију. Пазите да прелив не загори. Оставите да одстоји неколико сати, а затим сервирајте са омиљеним додацима. Уживајте у млечној торти за штедљиве домаћице!

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

Коментари (0)

НЕВЕРОВАТНО! Жељко Обрадовић о циркусу који следи, 0:6 против Сферопулоса, инциденту Нанели - Лазаревић...