АКО ВОЛИТЕ БЕЛУ ЧОКОЛАДУ И ПЛАЗМА КЕКС: Брзински рецепт за плазма торту
ПЛАЗМУ можете комбиновати у различитим рецептима, али убедљиво су најбољи колачи и торте са плазмом, предлажемо вам да направите торту која успева букавлно свима. Уживајте!
Састојци:
* 400 гр млевеног плазма кекса
* 50 мл сока од поморанџе
За фил:
* 100 гр путера
* 100 гр шећера
* 10 гр ванилин шећера
* 100 рг скроба
* 600 мл млека
* 200 гр беле чоколаде (може и нутела)
Најбржи рецепт за плазма торту:
Корак 1:
Направите подлогу
Плазму помешајте са путером који сте истопили, па сипајте и сок од поморанџе. Све добро сједините и пола смесе утисните у калуп. Добро притисните и ставите у фрижидер да се охлади док правите фил.
Корак 2:
Направите фил
У шерпу сипајте млеко, шећер и ванилин шећер и све лепо промешајте. Затим додајте скроб и умућена јаја, па све добро сједините тако да нема грудвица. Кувајте док се не згусне, уз непрестано мешање. У врућ фил додајте путер и чоколаду и мешајте док се не отопе. Сипајте фил преко плазме.
Корак 3:
Охладите торту
Преко поспите плазмом која је преостала, па прелијте млеком (100 мл) и ставите у фрижидер на пола сата.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима
ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.
19. 05. 2024. у 12:04
ШОК У УКРАЈИНИ: Зеленски би могао да буде оптужен, све ће бити познато после 20. маја
ПРЕДСЕДНИК Украјине Владимир Зеленски би могао бити оптужен за подривање демократије у Украјини након што му мандат истекне 20. маја.
19. 05. 2024. у 08:47
ВЕЉКО ПРОГОВОРИО О КАРЛЕУШИ: Како је реаговао на шкакљиво питање водитеља
БОКСЕР Вељко Ражнатовић ретко се појављује у емисијама, посебно откако се посветио боксерској каријери и свакодневним тренинзима.
19. 05. 2024. у 12:57
Коментари (0)