ЛАГАН И ИЗДАШАН А НЕОДОЉИВО УКУСАН: Колач од ђумбира

Novosti online

15. 03. 2024. у 19:00

ЗАМИРИСАЋЕ вам цела кућа, сваки залогај је све бољи.

ЛАГАН И ИЗДАШАН А НЕОДОЉИВО УКУСАН: Колач од ђумбира

Фото Shutterstock

Састојци:

 За кору: 

* 1/3 шољице шећера 

* 1/3 шољице омекшалог путера
* 1 кашика меда 
* 1 јаје
* једна и по шољица брашна 
* 2 кашичице ђумбира у праху 
* пола кашичице соде бикарбоне 
* четвртина кашичице мускатног ораха
* прстохват соли
* мало млевеног каранфилића 
* 2/3 шољице немасног млека 
* 1 кашичица екстракта ваниле

 За крем: 

* пола шољице немасног крем сира 

* 1 кашичица екстракта ваниле 
* прстохват соли
* једна шоља и 3/4 шећера у праху
* 1 кашичица сока од лимуна 

Припрема:

Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди путер умутите са шећером и, непрекидно мутећи, додајте мед и јаје. Помешајте све наведене суве састојке, па у претходно умућену прву смесу наизменично додајте кашику по кашику сувих састојака и помало млека. Сједините добро смесу па на крају додајте ванилин екстракт. Папиром за печење обложите мањи плех, па у њега изручите смесу. Пеците колач 30 минута, у рерни загрејаној на 180 степени. Засебно умутите крем сир, ванилин екстракт, со, шећер и лимунов сок. Дрвеном чачкалицом проверите да ли је колач готов, ако је сува, јесте. Прохлађен колач сеците на коцке и служите уз кашику крема од сира.

Бон аппетит!

БОНУС ВИДЕО - ДР Новости: Када треба почети са анти-аге рутином

(Трпеза)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

Коментари (0)

УЖАС: Кошаркаш Звезде крвавог лица, ударио га играч Партизана?!