ПОСЛУЖИТЕ ГА УЗ ШОЉИЦУ КАФЕ ИЛИ ЧАЈА, ОДУШЕВИЋЕ ВАС КОЛИКО ЈЕ ПРЕДОБАР: Лењи колач с чоколадом, топи се у устима

Novosti online

17. 03. 2024. у 17:00

КАДА га једном направите постаће вам омиљени десерт који ћете често правити.

ПОСЛУЖИТЕ ГА УЗ ШОЉИЦУ КАФЕ ИЛИ ЧАЈА, ОДУШЕВИЋЕ ВАС КОЛИКО ЈЕ ПРЕДОБАР: Лењи колач с чоколадом, топи се у устима

Фото Shutterstock

Састојци:

* 4 јајета

* 1 чаша шећера
* 3/4 чаше уља
* 1 грчки јогурт (180 г)
* 2 чаше меког брашна (до врха)
* 1 пудинг од ваниле
* 1 прашак за пециво
* 200 гр чоколаде (млечне или за кување)
* шећер у праху (за посипање)

Припрема:

1. Загрејте рерну на 170 степени. Добро измиксајте јаја и шећер док се маса не удвостручи. Додајте уље, јогурт, брашно, прашак од пудинга и прашак за пециво, па кратко измиксајте на малој брзини, само да се састојци сједине. Исецкајте чоколаду на веће комадиће, па је убаците и само промешајте кашиком.

2. Плех обложите папиром за печење, сипајте смесу и равномерно је распоредите.

3. Пеците 40 минута на 170 степени на доњој полици рерне (након око 35 минута, када колач одозго добије смеђу боју, готов је).

4. Кад се охлади, поспите га шећером у праху и послужите.

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ ОД 380 ЕВРА: Хит понуда - авионом на 8, 11 или 12 дана на овој дестинацији (ФОТО)