ПРОБАЈТЕ ДА НАПРАВИТЕ ЈЕДНУ ОД НАЈЛЕПШИХ ПОСЛАСТИЦА СА КЕКСОМ: Лешник торта

Novosti online

22. 03. 2024. у 16:00

ХАРМОНИЈА састојака за потпуно уживање у укусу.

ПРОБАЈТЕ ДА НАПРАВИТЕ ЈЕДНУ ОД НАЈЛЕПШИХ ПОСЛАСТИЦА СА КЕКСОМ:  Лешник торта

Фото Shutterstock

Састојци:

* 300 гр кекса са путером

* 200 гр црне чоколаде
* 150 гр маслаца
* 150 гр шећера
* 3 јаја
* 1 кашичица екстракта ванилина
* 100 гр млевених ораха
* 100 гр млевених лешника
* 50 гр сувих брусница (по жељи)
* прстохват соли
* шећер у праху за посипање (по жељи)

Припрема:

Отопите црну чоколаду заједно са путером у микроталасној пећници или на пари. Мешајте док се састојци потпуно не сједине и не добијете глатку смесу.

У посебној посуди помешајте јаја, шећер и екстракт ваниле док не добијете пенасту смесу. У мешавину јаја додајте отопљену чоколаду и путер и добро промешајте. Додајте млевене орахе, лешнике и суве бруснице (ако желите) и прстохват соли. Мешајте док се сви састојци не сједине.

Узмите ситан кекс и постепено додајите изломљене комаде кекса у смесу. Лагано мешајте да се кекс равномерно распореди.

Узмите калуп за торту и прекријте га папиром за печење. Сипајте смесу са изломљеним кексом у калуп и поравнајте површину.

Кекс торта се сада треба ставити у загрејану рерну и пећи на 180°Ц око 30-35 минута или док се површина не стисне и не поприми хрскаву текстуру.

По жељи торту пре сервирања поспите шећером у праху.

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

Коментари (0)

СНИМАК СУКОБА! Туча у Арени - Нанели и Лазаревић у клинчу, ево како се све десило (ВИДЕО)