БЕЛА ХУАНИТА: Најлепша кремаста торта без печења

Новости онлине

15. 04. 2024. у 13:00

Ако сте љубитељ кремастих и брзих, а преукусних посластица, ову торту ћете обожавати.

БЕЛА ХУАНИТА: Најлепша кремаста торта без печења

Foto: Shutterstock

Састојци: 

  • 200 грама наполитанки,
  • 10 кашика шећера,
  • 1 литар млека,
  • 350 грама шлага у праху,
  • 2 кесице желатина.

Припрема:

Кувамо шећер и млеко. Склонимо са шпорета и оставимо да се охлади.

Размутимо желатин у мало млека и додамо у скувано млеко.

Садржај шерпе преспемо у суд за мућење, додамо прашак за шлаг и мутимо миксером.

У калуп обложен најлонском фолијом преспемо део смесе из суда (у овај део можете да додате кокос уколико волите), а у преостали додамо измлевене наполитанке.

Промешемо и овом смесом допунимо калуп. Оставимо у фрижидеру да се смеса стегне.

Миксером мутимо млеко и прашак за шлаг. Извадимо охлађен колач. Шлагом пунимо шприц и украсимо торту. Декоришемо торту по жељи.

(Ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЗАПАМТИЋУ ЈА ТЕБЕ! Новак Ђоковић шокирао многе у Риму (ВИДЕО)