ОДБОРНИЦИ НА ПАРКЕТУ, ДИРЕКТОРИ НА ТРИБИНАМА: Седница Скупштине града Кикинде одржана у Спортској хали (ФОТО)

Р. Шегрт

27. 11. 2020. у 16:48

ОДБОРНИЦИ НА ПАРКЕТУ, ДИРЕКТОРИ НА ТРИБИНАМА: Седница Скупштине града Кикинде одржана у Спортској хали (ФОТО)

Р. Шегрт

ЕПИДЕМИЈА коронавируса изместила је одборнике Градске скупштине у Кикинди на место где никада раније ниједан сазив није заседао. Уместо у прелепој Свечаној сали Градске куће шеста седница одржана је у хали Спортског центра „Језеро“.

Тако су одборници одлуке донели гласајаући на паркету. Пошто су разматрали извештаје о раду јавних предузећа и установа, као и месних заједница у прошлој години, на трибинама су били директори тих предузећа, установа културе и социјалне заштите.

Корона је проредила и број присутних, па је од 39, седници присуствовало 25 одборника. Поједини су седели у капутима и зимским јакнама, а столице из Народног музеја биле су распоређене тако да обезбеђују довољну дистанцу између присутних одборника и чланова Градског већа. Дистанце су се придржавали и директори на трбинама. Наравно, сви присутни су носили заштитне маске, а на улазу је свима измерена температуре и обезбеђена су средства за дезинфекцију обуће и руку.

На дневном реду било је 38 тачака дневног реда, али је расправа о појединима обједињена, па је су се одлуке брзо доносиле, убедљивом већином. Извештаји јавних предузећа, установа културе, спортског центра “Језеро” и месних заједница су усвојени већином гласова.

Како је саопштио председник Скупштине града Младен Богдан, већина од 14 одсутних одборника оправдала је и најавила изостанак, али не и бивши градоначелник Павле Марков, одборник СНС-а. Он није присуствовао ниједној седници скупштине у новом сазиву. Одсутан је био и актуелни градоначелник Никола Лукач, који је позитиван на ковид 19 и већ другу недељу се налази у кућној самоизолацији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)