DAME VODE PODGORICU: Konstitutivna sednica 12. aprila, u Skupštini Jelena Borovinić Bojović, a kao gradonačelnica Olivera Injac

V.K.

06. 04. 2023. u 14:05

KONSTITUTIVNA sednica Skupštine glavnog grada Crne Gore održaće se 12. aprila, kada će biti verifikovani mandati odbornicima i izabran predsednik parlamenta.

ДАМЕ ВОДЕ ПОДГОРИЦУ: Конститутивна седница 12. априла, у  Скупштини Јелена Боровинић Бојовић, а као градоначелница Оливера Ињац

Tviter

To je odlučeno na sastanku dosadašnjeg šefa Skupštine Podgorice Đorđa Suhiha, sa predstavnicima partija, nosiocima lista na izborima 23.oktobra prošle godine - Jakovom Milatovićem ("Evropa sad"), Ivanom Vukovićem (DPS), Jelenom Borovinić Bojović (DF), Danilom Šaranovićem (Demokrate) i Lukom Rakčevićem (GP URA). Gotovo je izvesno da će predsednica lokalnog parlamenta biti Jelena Borovinić Bojović, dok se kao buduća gradonačelnica pominje funkcionerka Pokreta "Evropa sad" Olivera Injac.

- Druga sednica na kojoj se može birati gradonačelnik zavisiće od novog predsednika Skupštine. U razgovoru koji smo vodili provejavalo je mišljenje da će vrlo brzo da bude i izbor gradonačelnika. Dosadašnji prvi čovek Podgorice Ivan Vuković je pokazao veliki stepen saradnje i kazao je da će u zavisnosti od dogovora sa njima kada će biti sednica na kojoj će se birati predsednik glavnog grada, on toga dana ujutru dati ostavku kako bi se oslobodilo mesto gradonačelnika - kazao je Suhih. 

Predstavnik Pokreta "Evropa sad" Vasilije Čarapić saopštio je da će na konstitutivnoj sednici gradskog parlamenta biti izabran predsednik Skupštine, a to će, kako je potvrdio, biti Jelena Borovinić Bojović. 

ISPOŠTOVATI VOLjU GRAĐANA 

DOKTOR Jelena Borovinić Bojović saopštila je da je spremna da preuzme nove obaveze pa i mesto predsednice Skupštine glavnog grada.  - Za sve nas je najvažnije da ispoštujemo volju građana koji su je iskazali u oktobru. Mi smo njima na raspolaganju kako bismo zajedno rešavali probleme - poručila je ona.

- Razgovarali smo o tekućim pitanjima, dogovarali tranziciju vlasti. Spremni smo za novu tranziciju - naveo je Čarapić, koji na pitanje ko će biti kandidat za gradonačelnika ispred PES, naveo da će narednih dana biti doneta odluka o tome ne želeći da konkretno odgovori da li će kandidat biti bivša vojna ministarka Olivera Injac. - Ona je bila druga na listi i svakako je dala jaku političku snagu. Mi na partijskim organima donosimo tu odluku.  Zadovoljstvo nakon sastanka očitavalo se na licu i nosioca liste Građanskog pokreta URA Luke Rakčevića.  - Pre vaskršnjih praznika izabraćemo predsednika ili predsednicu Skupštine glavnog grada, a verovatno tokom iste sedmice biraćemo i gradonačelnika ili gradonačelnicu i zamenike gradonačelnika, tako da bi kompletna ekipa trebalo da bude okupljena tokom naredne sedmice ili u najgorem slučaju nedelje nakon toga - poručio je Rakčević. 

Nosilac liste Demokrata Danilo Šaranović kazao je da neće licitirati sa imenima ko će biti zamenici gradonačelnika, verujući da u njihovom izboru neće biti problema. 

Odlazeći gradonačelnik Ivan Vuković na svom fejsbuk-profilu objavio je da će u sredu, 12. aprila, biti konstituisan novi saziv Skupštine Podgorice. 

- Toga dana podnosim ostavku na mesto gradonačelnika Podgorice. Obećao sam sugrađanima nakon izbora 23. oktobra da ću biti tu dok se ne stvore pretpostavke za formiranje nove vlasti u našem gradu i izbor novog gradonačelnika. Te pretpostavke će, i formalno, biti stvorene u sredu. Zbog funkcionalnosti sistema, nadam se da će nova parlamentarna većina gradonačelnika izabrati istog dana - napisao je Vuković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)