"PREVARA" NA CRNOGORSKI NAČIN: Promenili prostorni plan da bi legalizovali Đukanovićeve objekte (FOTO/VIDEO)

Novosti online

11. 04. 2023. u 15:01

DIREKTORAT za planiranje prostora i informacione sisteme – Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma izradio je Nacrt izmena i dopuna Prostorno-urbanističkog plana opštine Nikšić, kojim se praktično legalizuju bespravno sagrađeni objekti u Kočanima, koji su u vlasništvu sada bivšeg predsednika države Mila Đukanovića.

ПРЕВАРА НА ЦРНОГОРСКИ НАЧИН: Променили просторни план да би легализовали Ђукановићеве објекте (ФОТО/ВИДЕО)

Printskrin

Radi se o objektima za koje je građevinska inspekcija početkom ovog meseca donela rešenje o rušenju.

Prema podacima portala PRESS, novim nacrtom prostornog plana zelene površine (ZP), na kojima su bespravni objekti Đukanovića, preimenovane su u stanovanje malih gustina (SGM).

Foto Printscreen/Press

Na čelu Direktorata za planiranje prostora i informacione sisteme je Marina Izgarević Pavićević, funkcionerka Demokratske partije socijalista (DPS).

Izgarević Pavićević je na funkciju generalne direktorice Direktorata za planiranje prostora i informacione sisteme imenovana tokom prošle godine, na predlog ministarke Ane Novaković Đurović.

Foto Printscreen/Press

Krajem februara ove godine objavljeno je da se izmene i dopune Prostorno-urbanističkog plana (PUP) opštine Nikšić u najvećoj meri odnose na planiranje elektroenergetskih objekata – solarnih elektrana, infrastrukturnih sistema – saobraćajne i elektroenergetske infrastrukture, te u definisanju područja za eksploataciju mineralnih sirovina.

Foto Printscreen/Press

Utvrđen je Nacrt novog plana s Programom održavanja javne rasprave, u trajanju od 20 radnih dana.

Niko tada nije pomenuo da se vrši i promena plana za područje kod jezera Krupac, gde se nalaze objekti Đukanovića.

Pogledajte kako izgleda plac

Podsetimo, predsednik države Milo Đukanović uzurpirao je dve parcele, koje su u vlasništvu države, i na njima sagradio zid visok nekoliko metra u mestu Kočani kod Nikšića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)