ČELNICI HERCEG NOVOG UPISALI SE U KNJIGU ŽALOSTI: Pokoj nevinim žrtvama, društvu opomena

V.V.

05. 05. 2023. u 16:19

NAJDUBLjE saučešće povodom tragedije koja se dogodila u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, izrazili su upisavši se u knjigu žalosti u Konzulatu Srbije predsednik Herceg Novog Stevan Katić, predsednik SO Ivan Otović i potpredsednik Opštine Mirko Mustur.Konzul Mićo Rogović poručio – male su sve reči za našu tugu.

ЧЕЛНИЦИ ХЕРЦЕГ НОВОГ УПИСАЛИ СЕ У КЊИГУ ЖАЛОСТИ: Покој невиним жртвама, друштву опомена

Foto: RT HN

- Herceg Novi duboko saoseća sa porodicama žrtava ovog nezapamćenog događaja. Upućujem iskreno saučešće u ime Opštine i svoje lično. Neka se ovako nešto više nikada i nikome ne ponovi. Izražavam najiskreniju tugu i saosećanje prema svima onima koji su izgubili svoje bližnje u ovoj nezapamćenoj tragediji. Delimo vašu bol i duboko verujemo da ćemo kao društvo uspeti da prevaziđemo ove teške trenutke, reči su Ivana Otovića.

Pokoj dušama nevinih žrtava, a nama opomena, i pojedincima i društvu, da su roditeljstvo i briga o mladima ispred svih ostalih vrednosti i obaveza, zapisao je Mirko Mustur.

Čelnike hercegnovske opštine dočekao je konzul Srbije Mićo Rogović sa saradnicima.

Njegova poruka bila je “male su reči koje bi opisale i našu i tugu svakog čoveka, bez obzira gde je i šta se dešava, jer svaki čovek žali za nevinim žrtvama. Ostaje samo da se molimo Gospodu Bogu za nevino  stradalim žrtvama, da deci pokloni rajsko naselje, da porodicama i prijateljima nastradalih da snage da nastave dalje, da razgovaramo prvenstveno sami sa sobom, komšijama, poznanicima, prijateljima, da konačno  nađemo trenutak vremena jedni za druge, bez obzira na različitosti i da nađemo razumevanje i pomognemo jedni drugima.“

Knjiga žalosti  u Generalnom konzulatu Srbije u Herceg Novom, biće otvorena do ponedeljka. Građani se  tokom vikenda mogu upisivati od 9 do 13 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)