ŠEST OSOBA U HERCEG NOVOM LIŠENO SLOBODE: Osumnjičeni za proizvodnju i promet opojnih droga

V.V.

05. 05. 2023. u 15:08

U HERCEG NOVOM je slobode lišeno šest osoba osumnjičenih za kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim delom neovlašena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

ШЕСТ ОСОБА У ХЕРЦЕГ НОВОМ ЛИШЕНО СЛОБОДЕ: Осумњичени за производњу и промет опојних дрога

Foto: V.V.

Službenici hercegnovskog Odelenja bezbednosti u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, a uz podršku Posebne jedinice policije i pripadnika više organizacionih jedinica Uprave policije, realizovali su višemesečnu aktivnost usmerenu na suzbijanje ulične prodaje narkotika. Prethodno su pripadnici policije obavili  pretrese na sedam lokacija a pronašli su marihuanu, drobilicu, pištolj u ilegalnom posedu i jednu repliku startnog pišolja. Radi provere oduzeta su  dva vozila veće materijalne vrednosti.

Policija je u prethodnom periodu pronašli dva skrovišta, tzv. šteka, koja su koristila osumnjičena lica, a u kojima je pronađen kokain, marihuana, smeša namienjena za mešanje sa opojnim drogama, vage za precizno merenje i oprema za pakovanje opojnih droga.

Protiv tri osobe su ranije podnete tri prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

Osumnjičeni I.Lj.(44), R.Lj. (18), I.Š. (27), D.B. (46), B.Č. (28) i D.V. (53) svi iz Herceg Novog  uz krivičnu prijavu privedeni su državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana