AKCIJA "MORE SOLIDARNOSTI": Da mališani sa Kosmeta dođu na letovanje i prvi put vide more

V.V.

17. 05. 2023. u 14:39

U PRIPREMI je organizacija humanitarne akcije „More solidarnosti“ koju realizuju Srpska solidarnost u saradnji sa NVU Božuri Berane, a uz podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Cilj je obezbediti letovanje za 50 malih heroja, i za kompletne porodice, još 50 roditelja i dece iz enklava sa Kosova i Metohije.

АКЦИЈА МОРЕ СОЛИДАРНОСТИ: Да малишани са Космета дођу на летовање и први пут виде море

Foto: RT HN

Do sada su opština Herceg Novi, hotel Plej iz Igala i crkvena opština kućansko- zelenička sa protojerejom Draganom Pešikanom i parohijanima obezbedili smeštaj i hranu sa stotinu mališana. Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbedila je prevoz, zdravstveni centar Gnjilane lekarsku zaštitu i pratioce. Nedostaje još oko 800 hiljada dinara za voće, slatkiše, sokove, lanč pakete za planirane izlete ali i pomoć pojedincima za opremanje dece za dolazak na more i izradu dokumenata.  

Organizatori podsećaju da većina tih mališana živi u mestima gde ne mogu slobodno da se kreću i igraju sa vršnjacima zbog čestih napada i provokacija albanske većine. Pored svega toga njihovi roditelji u teškim uslovima podižu decu, često bez struje i vode. Ali, rešeni su da ostanu i opstanu i svojim postojanjem sačuvaju našu južnu pokrajinu.

Povodom ovogodišnje humanitarne akcije upućen je apel svim ljudima dobre volje sa crnogorskog primorja koji imaju mogućnost da u svojim smeštajnim kapacitetima ugoste i nahrane decu, da se jave organizatorima. Sve dodatne informacije mogu dobiti ako pišu na elektronsku adresu srpskasolidarnost@gmail.com ili pozivom na broj +381606616191 – Branko Antić.

Tokom prethodne dve godine, na letovanje je u Crnu Goru stiglo oko 300 mališana, a 250 je bilo na ekskurzijama po gradovima centralne Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana