ĐUKANOVIĆI TUŽE DRŽAVU: Ministarstvo urbanizma nije odlučilo o žalbi u zakonom predviđenom roku

V.K.

19. 06. 2023. u 10:38

PRAVNA zastupnica bivšeg predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, njegova sestra Ana Đukanović, najavila je podnošenje Upravnom sudu tužbe protiv Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, jer u zakonom predviđenom roku nije odlučilo po žalbi na rešenje urbanističko-građevinskog inspektora kojim je naloženo rušenje kuća u nikšićkom naselju Kočani.

ЂУКАНОВИЋИ ТУЖЕ ДРЖАВУ: Министарство урбанизма није одлучило о жалби у законом предвиђеном року

MANS

- Odluku po izjavljenoj žalbi nisam dobila, što znači da nije ni odlučeno. Sledeće pravno sredstvo je tužba Upravnom sudu - saopštila je Đukanovićeva, navodeći da resorno ministarstvo nije donelo odluku u roku od 45 dana od dana kada je podnela žalbu.

Advokatica Đukanović je 25. aprila podnela žalbu na rešenje inspektora Aleksandra Todorovića, koji je naložio rušenje dve kuće Đukanovića od 170 i 89 metara kvadratnih u nikšićkom naselju Kočani jer su izgrađene suprotno prostorno-urbanističkom planu Opštine Nikšić, a ministarstvo je trebalo odluku da donese najkasnije do 9. juna.

Umesto udžerica nikle vile

MILO Đukanović je 2019. godine u imovinskom kartonu prijavio da u Nikšiću poseduje tri parcele od skoro hiljadu i po kvadrata, a da na najvećoj od njih poseduje dve prizemne zgrade, ruševine površine od 30 i 40 kvadrata. Porodično imanje Đukanovića sa tri kuće je, kako se vidi na snimku nevladinog sektora ograđeno kao celina, a objekti međusobno povezani betonskim stazama.

Dva dana nakon što je izgubio predsedničke izbore građevinska inspekcija Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma naložila je Milu Đukanoviću da sruši dve "nelegalno izgrađene kuće". Na čelu tog resora je funkcionerka Građanskog pokreta URA Ana Novaković Đurović. Lider pokreta i premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je ranije da odluka o rušenju objekata Đukanovića nema veze sa izborima.

- Inspekcija mora da postupa u skladu sa zakonom, a pitanje za Đukanovića je zašto je nelegalno gradio - kazao je Abazović.

Miloš Nikolić iz Demokratske partije socijalista najavu rušenja ocenio je kao institucionalno nasilje i revanšizam "propalog premijera koji će se Abazoviću vratiti kao bumerang".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave