MILU NA RUKE SLALI MESEČNO 300.000 EVRA?! Šta sve piše u Skaj prepisci koja je podigla Crnu Goru na noge

V. KADIĆ

02. 07. 2023. u 19:56

SVAKOG meseca Milo Đukanović je na ruke dobijao 300.000 evra?! Donedavno predsedniku Crne Gore novac je, navodno, donosio Zoran Lazović, nekadašnji zamenik direktora crnogorske policije zadužen za borbu protiv organizovanog kriminala!

МИЛУ НА РУКЕ СЛАЛИ МЕСЕЧНО 300.000 ЕВРА?!  Шта све пише у Скај преписци која је подигла Црну Гору на ноге

Arhiva Novosti

Ovo je samo deo šokantne prepiske preko "famozne" "Skaj" aplikacije o komunikaciji članova "kavačkog klana" koju je Evropol dostavio crnogorskim istražnim organima. Širu javnost o svemu je juče dodatno obavestio Nebojša Medojević, lider Pokreta za promene, ukazujući da sadržaj ove prepiske "direktno i neposredno optužuje Đukanovića da je šef narko-kartela kome su podređeni niže rangirani članovi klana".

Takođe, kako je juče, nakon što su informacije procurile u crnogorske medije rekao - pozicionira Zorana Lazovića "kao čoveka od najvećeg Đukanovićevog poverenja, koji je operativno vodio narko-kartel":

- I šta ćemo sad? Objavljene prepiske su dokazi! Na osnovu istih dokaza specijalni tužilac je već pohapsio veći broj članova i vođa narko-kartela, plus Vesnu Medenicu - kazao je Medojević, poručujući da Đukanovića i Lazovića treba odmah uhapsiti kako ne bi pobegli iz zemlje i postali nedostupni organima države Crne Gore.

Na ekranu koji je fotografisan, a juče objavljen u nekim medijima vidi se da se u prepisci pominju bivši šef države Milo Đukanović, ali i njegov savetnik Milan Roćen:

"Ne pominji magacin 35-icu. Iz njega smo sve izvukli. Ne pominji Milana Roćena. Pardon,

25-icu. I ne pominji da radimo 30 godina i da dajemo pare Milu lično na ruke. Nemoj kazati da Milu nosimo pare. Milu Đukanoviću lično na svakih mesec dana 300.000 na ruke da nosi moj striko - piše u poruci visokog operativca crnogorske Agencije za nacionalnu
bezbednost (ANB) Petra Lazovića, Zoranovog sina.

Funkcioner Pokreta "Evropa sad" Andrej Milović pozvao je, u međuvremenu tužilaštvo i policiju da po hitnom postupku ispitaju bivšeg predsednika Crne Gore Mila Đukanovića povodom objavljene prepiske osumnjičenih članova grupe Radoja Zvicera preko "Skaj" aplikacije.

- Kao i u slučaju skajprepiski vezanih za Vesnu Medenicu, očekujem da institucije sistema, pre svih tužilaštvo i policija, po hitnom postupku ispitaju Mila Đukanovića i povezana lica u vezi navoda. Skaj-prepiske porodice Lazović sa trećim licima predstavljaju ključni dokaz u demontaži kriminalne hobotnice na čijem se čelu više

decenija nalazio Milo Đukanović, koga propadnici svih klanova nazivaju "šef" i da
je potrebno da "šef" odobri ko može da švercuje, a ko ne, u suprotnom roba "pada" - istakao je Milović, navodeći da je ovim prepiskama "nacrtana i šema i uloga i ostalih u švercu, pre svih Veselina Veljovića i drugih bivših funkcionera".

Lazović se hvalio šefu "kavačkog klana" Radoju Zviceru da je navodno oduzeo kamion cigareta Aleksandru Aci Mrkiću. Prema dokazima koje je Evropol dostavio crnogorskim istražiteljima "Lazović Zvicera i policajca Ljuba Milovića o tome obaveštava 9. avgusta, dan nakon što je u Podgorici zaplenjen kamion cigareta".

- Obalih onom sm...u od Mrkića 1.248 paketa MAC-a - šalje Lazović u grupu, preko kriptovane "Skaj" aplikacije.

Milović odgovara: "Je li, jes" i pita gde je to bilo, nakon čega dobija odgovor - "U PG, kod 'Tehnomaksa' kamion".

- Biće VV ljut - šalje Lazović.

Posle prepiske oko cene paketa cigareta, sin tadašnjeg pomoćnika direktora Uprave policije Zorana Lazovića piše i ko iz Mrkićeve grupe ima kakav automobil, preko koga su

uvezli "blindu", a onda se opet hvalili "razbijanjem te kriminalne ekipe".

- Ovo mu Isko Boljević prodao, a on hteo da iz luke prokrijumčari. Mi smo prošle god. uhapsili 20 carinika i policajaca koji su u tome učestvovali, i sad opet - piše Lazović.

Tada se u prepisku uključuje Zvicer, pitanjem: "Cigari, toliko koštali?", a Petar Lazović

mu odgovara da im je to vrednost.

- Da, vrednost - 1.248 x 450. Prošle god. 2.650 i lanac sav stukli - uzvraća ovaj na poruku.

Nakon nekog vremena šalje i fotografisan ekran telefona sa kog su se dopisivali sa uhapšenima u akciji u kojoj su zaplenjene cigarete, a onda, kako proizilazi iz poruka, pred Zvicerom i Milovićem optužuje trojicu tadašnjih kolega za kontakt sa "škaljarcima".

- Gledaj, juče se potpisali na kriptu kao moj brat i slali poruke ovome namerno, što je otvorio kriptu. Mrkić je Kožaru oko transporta i luke pomogao. Davao im pare da se premoste, itd... Po Španiji se sastajali, ali dođe red na njega. On je Veljoviću napravio kontakt sa "škaljarcima", onda Veljović spusti na Milovana i onda Milovan sa Mićom Radovićem... Veselin Veljović je u to vreme bio direktor Uprave policije, Milovan Pavićević načelnik CB Podgorica, a Radović načelnik Odeljenja bezbednosti Tivat. „

Zadivljen Šarićem

U VIŠEDNEVNOJ prepisci, koju obično inicira, Petar Lazović iskazuje "divljenje Darku Šariću", a piše mu i da bi njegov otac Zoran voleo da mu čuje glas, tražeći do pošalje glasovnu poruku. - Brate, Z. je preneo na mene poštovanje i ljubav prema tebi. Svi njegovi bliski znaju da te voli. I svi te gledaju s poštovanjem - napisao je Petar Lazović optuženom Pljevljaku u julu 2020. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (7)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu