BORELJ ZAHVALIO ĐUKANOVIĆU: Izuzetno poštuje partnerstvo Crne Gore kao suseda i saveznika

V.K.

06. 07. 2023. u 10:12

VISOKI predstavnik za spoljne poslove i bezbednosnu politiku EU Žozep Borelj zahvalio je bivšem predsedniku Milu Đukanoviću na pismu koje mu je uputio povodom završetka mandata.

БОРЕЉ ЗАХВАЛИО ЂУКАНОВИЋУ: Изузетно поштује партнерство Црне Горе као суседа и савезника

Đozep Borelj / Foto AP

Iz kancelarije Đukanovića navode da je Borelj između ostalog istakao da je EU odlučna u nameri da štiti mir i stabilnost i da radi na ostvarivanju prosperiteta na Zapadnom Balkanu, i izuzetno poštuje partnerstvo Crne Gore kao suseda, saveznika, i buduće države članice.
 
"Cenim vaša dugogodišnja nastojanja da približite Crnu Goru i EU, i da Crnu Goru dovedete do toga što je danas – predvodnik u procesu pristupanja EU. Verujem da nam je zajednička snažna odlučnost da Crna Gora dobije svoje mesto u EU. Bezbedonosni izazovi sa kojima se danas u Evropi suočavamo pokazuju koliko je značajno da smo jedni uz druge. EU pozdravlja kontinuiranu punu usklađenost Crne Gore sa zajedničkom vanjskom i bezbedonosnom politikom.Crna Gora konzistentno pokazuje da bira put ka EU kao svoj strateški pravac i budućnost za svoj narod. Želim da Vam se iskreno zahvalim na dobroj saradnji proteklih godina. EEAS će nastaviti da pruža podršku naporima da se Crna Gora zadrži čvrsto na putu ka EU i da se prodube reforme koje su obavezne kako bi zemlja napredovala u procesu EU integracija. Posvećen sam i nastavku naše saradnje, radu na stabilnosti i prosperitetu, da učinimo da budućnost Crne Gore u Evropskoj uniji postane stvarnost, što ostaje naš zajednicki cilj, stoji u Boreljovom pismu.
 
Iz kancelarije Đukanovića navode da je Borelj između ostalog istakao da je EU odlučna u nameri da štiti mir i stabilnost i da radi na ostvarivanju prosperiteta na Zapadnom Balkanu, i izuzetno poštuje partnerstvo Crne Gore kao suseda, saveznika, i buduće države članice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)