KAKAV BUM U CRNOJ GORI! Mediji tvrde: Nik Đeljošaj razotkrio podvalu Spajića i Bečića

Novosti online

07. 07. 2023. u 14:21

NAVODNE svađe i trzavice prilikom pregovora lidera Evrope sad i Demokrata Milojka Spajića i Alekse Bečića sa predstavnicima manjina su fingirani radi pripreme terena za konačan dogovor oko formiranja vlade koju će činiti ES, Demokrate i manjine, uz eventualnu podršku dva poslanika SNP-a, otkriva BORBA.

КАКАВ БУМ У ЦРНОЈ ГОРИ! Медији тврде: Ник Ђељошај разоткрио подвалу Спајића и Бечића

Printscreen

Da bi što bolje javnosti prodali priču o tome kako nemaju nameru da popuste pred megalomanskim zahtevima manjina, Spajić i Bečić su plasirali priču preko određenog broja medija kako je na sastanku došlo do svađe i trzavica zbog navodno velikih prohteva Bošnjačke stranke.

Čelnik pokreta Evropa sad Milojko Spajić uz saglasnost Demokratske Crne Gore predložio je platformu za sastav nove Vlade po kojoj bi blizu 40 odsto resora pripalo partijama manje brojnih naroda.

Kada se ta informacija pojavila u medijima u ranim jutarnjim časovima, noć posle sastanka, a javnost to dočekala na nož, krenulo je spinovanje javnosti od strane Spajića, a u pomoć mu je pritekao portal RTCG.

Tada se objavljuje, u popodnevnim časovima, kako je došlo do navodne svađe Spajića i Bečića sa jedne strane i predstavnika manjina sa druge strane jer su zahtevi Ervina Ibrahimovića postali sve veći i njima je navodno to neprihvatljivo.

Đeljošaj se odao

Istina je potpuno drugačija i na tom sastanku nije došlo do bilo kakve svađe, već je sve dogovoreno kako bi se fingirala i anestezirala javnost, a preko 90 odsto stvari je usaglašeno, što je potvrdio i sam Nik Đeljošaj sinoć i tako je razotkrio podvalu Spajića i Bečića.

„Lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić dobio je načelnu podršku da sastavi vladu koja bi imala podršku 41 poslanika u Skupštini Crne Gore. Razgovori oko formiranja nove vlade idu dobro kao i do sada dogovoreno 90 odsto stvari”, potvrdio je sinoć Đeljošaj.

Tako je Đeljošaj indirektno otkrio javnosti da nikakve svađe nije bilo na sastanku noć ranije i da je skoro sve dogovoreno, čime je demantovao spinove Spajića i Bečića, kako su se oni navodno protivili ucenama Bošnjačke strane, a u stvari su sve prihvatili, samo prave predstavu za javnost.

Naime, Spajiću i Bečiću treba neka vrsta popuštanja od strane predstavnika manjinskih naroda kako bi javnost lakše progutala njihovu koaliciju sa političkim privescima DPS-a i Mila Đukanovića, koji će tu vladu formalno kontrolisati.

Šta je trebalo činiti...

Scenario je sledeći, da narednih dana Spajić i Bečić ponovo sednu za sto sa predstavnicima manjina i da Bošnjačka stranka povuče neke svoje predloge kako bi se lakše došlo do vlade. Pa umesto 40 odsto resora, da se manjine zadovolje sa „samo“ 35 ili 38 odsto resora u novoj vladi.

Suštinski ništa se ne bi promenilo, jer će vladu kontrolisati DPS, a Spajić i Bečić bi u javnosti to predstavili kao pobedu, kako su uspeli da izboksuju da manjine dobiju manje. A u stvari realnost je drugačija i manjine će dobiti baš onoliko koliko je dogovoreno na prvom sastanku od pre nekoliko dana, a to znači da će DPS preko svojih decenijskih političkih satelita kontrolisati vladu.

A kad proglasimo pobedu...

Zatim će Spajić i Bečić, kada proglase svoju pobedu u pregovorima, a jasno je da je sve fingirano zbog javnosti, pomutiti neke mrvice sa stola SNP-u i Za budućnost Crne Gore, kako bi pokazali da su navodno široke ruke, a u stvari treba im samo medijski alibi da ZBCG to odbije i ne uđe u vladu.

Jasno je da Spajić i Bečić ne žele jaku i stabilnu vladu već ih isključivo interesuju fotelje, ali imaju samo jedan mali problem. A taj problem su građani Crne Gore, koji vide ovu prevaru i koji će tu prevaru kazniti na izborima koji nam ubrzo slede!

Borba.me

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)