GOSTI INSTITUTA IGALO OSTALI BEZ DORUČKA: Nezadovoljni kuvari privremeno obustavili rad

V.V.

13. 07. 2023. u 10:35

Dugo čekanje na isplatu zarađenog, odbijanje Vlade da potpiše kolektivni ugovor, neplaćeni doprinosi unazad tri godine, prevršilo je meru pa su zaposleni u kuhinji Instituta “Igalo” privremeno obustavili rad i bez doručka ostavili pacijente i goste, izuzev onih na dečijem odelenju. Ishod: dobili su aprilsku i majsku platu, ostali zaposleni još nisu.

ГОСТИ ИНСТИТУТА ИГАЛО ОСТАЛИ БЕЗ ДОРУЧКА: Незадовољни кувари привремено обуставили рад

fOTO: V.V.

Za obustavu rada bili su i svi konobari, ali u poslednjem trenutku su odustali, priča kuvar Nenad Vidaković.

– Žalosno je ovo, ali mi samo tražimo  da se plate redovno isplaćuju, da ne bi dolazilo do toga da obustavljamo rad. Ako budu davali redovne plate, neće biti problema – jasan je Vidaković. Zahteva ima još, a odnose se ne  uplatu radnog staža i ostalih dugovanja.

- Ne bude li dalje išlo kako treba, opet ćemo obustaviti rad – poručili su kuvari koji su doručak i tokom obustave rada podelili pacijentima na dečijem odelenju. Pacijenti su s mnogo razumevanja reagovali i na ovaj vid  radničkog protesta. Kažu da je osoblje Instituta izuzetno ljubazno i uslužno, da sve funkcioniše besprekorno, pa ih podržavaju u traženju njihovih prava. Deo zaposlenih međutim ne misli tako. Strahuju da bi ovakav način protesta mogao da dovede do raskida nekih ugovora, prvenstveno sa norveškog tržišta, a to bi onda stvarno bio kraj Instituta Igalo.

Sa menadžmentom su nakon svega razgovarali  i terapeuti, a šta će odlučiti zaposleni u drugim sektorima pokazaće vreme.

fOTO: V.V.

 

 

Podsetićemo, iz opštinske kase Sindikatu Instituta uplaćeno je 27.500 evra, a jedan od zaključka nedavnog vanrednog skupštinskog zasedanja je zahtev da Vlada Crne Gore  Institutu uplati pomoć, u iznosu ne manjem od 400 hiljada evra iz tekuće budžetske rezerve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI SU ZAPANJENI: Ovo što je Nikola Jokić bez lopte uradio najboljem defanzivcu NBA lige - nisu mogli ni da sanjaju (VIDEO)