SEZONOM VEĆ ZADOVOLJNI Predstavljeni rezultati na Sednici Vlade na Biogradskoj Gori

I. D. S.

27. 07. 2023. u 07:00

TURISTIČKA sezona odvija se više nego dobro, turista je više nego lane, veća je naplata taksa i poreza, veća je i posećenost nacionalnih parkova, a očekuje se i prvi milion profita od trajektne linije koji prvi put ide u državnu kasu, poručeno je sa sednice Vlade održane na Biogradskoj gori.

СЕЗОНОМ ВЕЋ ЗАДОВОЉНИ Представљени резултати на Седници Владе на Биоградској Гори

printskrin/gov.me

- Ukupni efekti turističke privrede su iznad optimističnih očekivanja, a verujemo da će avgust, tradiocionalno, buti najbolji mesec - rekao je premijer Dritan Abazović, koji se osvrnuo i na projekat žičare Kotor-Lovćen.

- To je kruna 43. Vlade, s obzirom da je o toj žičari bilo reči 30 godina, možda i više. Očekujemo da u narednim danima dobijemo tačan datum kada će biti otvorena za posetioce - kazao je premijer.

Ministar ekonomskog razvoja, Goran Đurović, rekao je da u Crnoj Gori trenutno boravi 171.410 turista, što je nešto više nego 2019. godine, a 20 odsto više nego 2022. godine. Porasli su i prihodi od boravišnih taksa. Naplata Nacionalne turističke organizacije je preko pet miliona evra, prihodi od poseta nacionalnim parkovima - 1,36 miliona evra, dok je Uprava prihoda i carina naplatila više od 1,39 milijardi evra od početka godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima