NA POMOLU DOBRA REŠENJA ZA INSTITUT IGALO: Deblokada računa na 30 dana

V.V.

03. 08. 2023. u 20:52

Račun Instituta Igalo biće odblokiran na 30 dana, dogovorili su menadžment ove ustanove i Agencije za osiguranje depozita Republike Srbije, a nakon postupka koji je pokrenula Jugobanka AD Beograd u stečaju zbog duga od preko sedam miliona evra.

НА ПОМОЛУ ДОБРА РЕШЕЊА ЗА ИНСТИТУТ ИГАЛО: Деблокада рачуна на 30 дана

Foto: V.V.

U Institutu očekuju sutra i odgovor iz Fonda zdravstva Crne Gore  o avansnoj uplati od 800 hiljada evra, za isplatu zaostalih plata.

Agencija za osiguranje depozita odlučila je da izvršenje duga prema Jugobanci AD Beograd u stečaju prolongira za 30 dana, kaže predsednik Herceg Novog Stevan katić.

– Pred menadžmentom Instituta i Vladom Crne Gore je zadatak da u narednih 30 dana, koliko je ostavljen rok, nađu konačno rešenje te obaveze. Oni su predložili nekoliko modela, ali to su teme sastanaka koji će biti održan u sredu  nivou ministara finansija Crne Gore i Srbije – objašnjava Katić.

Sa predsednikom Katićem i  vd direktor Instituta, dr Savo Marić razgovarao je sa ministrom finansija CG Aleksandrom Damjanovićem i direktorom Fonda zdravstva dr Vukom Kadićem, kako bi iznašli rešenje o uplati avansa već sutra.

Prema Katićevim rečima čekaju  povratnu informaciju i da li je  moguće da Fond uplati avans, kako bi radnicima bile isplaćene dve od tri zaostale zarade.

Naredne srede u Beogradu  sastaće se  ministri finansija Crne Gore i Srbije  Aleksandar Damjanović i Siniša Mali kako bi pokušali da nađu model prevazilaženja problema prihvatljiv za obe strane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

NEVIĐEN HAOS: Potukli se Kilijan Mbape i superbogati gazda PSŽ-a?!