KURTIJEV TEROR MORA PRESTATI Iz koalicije ZBCG: Čvrsto uz sunarodnike na KiM

V.K.

25. 09. 2023. u 16:54

KOALICIJA "Za budućnost Crne Gore" poručila je da se mora zaustaviti "teror" kosovskog premijera Aljbina Kurtija, ako se želi mir na Kosovu.

КУРТИЈЕВ ТЕРОР МОРА ПРЕСТАТИ Из коалиције ЗБЦГ: Чврсто уз сународнике на КиМ

Foto: D.Z.

Poručili su da ta koalicija, kao "autenični politički predstavnik srpskog naroda u Crnoj Gori", čvrsto stoji uz svoje sunarodnike na Kosovu. Izrazili su saučešće porodicama trojici ubijenih Srba, kao i porodici stradalog policajca albanske nacionalnosti.

- Ukoliko želimo mir na Kosovu i Metohiji, Kurtijev teror mora prestati. On se mora zaustaviti i zbog Srba i zbog Albanaca koji žive na Kosovu i Metohiji. Međunarodna zajednica ne sme više da toleriše i podržava Kurtijev prištinski režim koji odbija da se primeni ono što je dogovoreno - navodi se u saopštenju uz podsećanje da je jučerašnji dan bio "jedan od najtežih" za Srbe u ovom veku.

- Kroz samo nekoliko sati, na Kosovu i Metohiji ugašena su četiri života. Četiri porodice su ostale bez očeva, braće, stričeva, ujaka... Nakon što je Aljbin Kurti nastavio sa svojim brutalnim terorom nad Srbima na severu Kosova i Metohije, posle bezbroj poziva da se vrati za pregovarački sto i počne sa implementacijom onoga što je definisano Briselskim sporazumom, pre svega stvaranjem Zajednice srpskih opština, desilo se upravo ono na šta je upozoravano u proteklom periodu, poručuju iz ZBCG.

Kazali su da njih, kao političke predstavnike srpskog naroda u Crnoj Gori, najviše zabrinjava "činjenica da sve upućuje na to da je najnoviji oružani sukob i likvidacija Srba bila rezultat nečijeg dogovora".

-Tome svedoči i organizovana akcija dezinformisanja od strane medija iz Prištine, koji su na sve načine hteli da dešavanja u manastiru Banjska prikažu kao svojevrsnu agresiju Republike Srbije - navode iz ZBCG.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!