ROK SVE BLIŽI, A KABINET DALJI Posle najave isključenja dve poslanice, potresi u PES

V.K.

02. 10. 2023. u 10:38

NAJAVA da će dve poslanice Pokreta "Evropa sad", Radinka Ćinćur i Jevrosima Pejović biti isključene iz partije zbog nepoštovanja odluke Glavnog odbora stranke, donesene krajem avgusta, da se nova vlada napravi bez koalicije "Za budućnost Crne Gore", a sa saveznicima Demokratske partije socijalista izazvala je potrese u samom PES.

РОК СВЕ БЛИЖИ, А КАБИНЕТ ДАЉИ После најаве искључења две посланице, потреси у ПЕС

V.K.

Prema saznanjima "Novosti", deo članova partije mandatara Milojka Spajića upozorio je kolege da bi taj čin naneo ogromnu štetu stranci i još više otežao formiranje nove izvršne vlasti. Prema statutu ove partije odluku o isključenju iz članstva donosi izvršni odbor, dok je predsedništvo drugostepeni organ u slučaju žalbe na odluku odbora.

Pokret Alternativa Crne Gore, koja je na parlamentarnim izborima 11. juna bila na listi koju je predvodio PES, reagovala je da oni plasiraju lažne vesti kada je u pitanju podrška mandataru od partija sa liste DPS

Podrška

ŠEF hrvatske diplomatije Gordan Grlić Radman dao je podršku mandataru za sastav nove vlade Crne Gore.

- Crnogorska politička elita vodi računa o hrvatskoj nacionalnoj zajednici, tako da se nadamo da će i u sledećem sazivu Adrijan Vuksanović, koji je član Skupštine, takođe dobiti ministarsko mesto - poručio je Grlić Radman.

- Da li je lažna vest bila izjava Mehmeta Zenke da će ipak tražiti prvo saglasnost DPS-a pre nego definitivno pristane na dogovor sa PES? Da li je lažna vest izjava Demokrata da neće pristati da Aleksu Bečića na čelo Skupštine Crne Gore izaberu glasovima Zenke i Socijaldemokrata? Nove vlade neće biti bez kompromisa. Uostalo, ne isključujete dve svoje poslanice zbog toga što je sve idealno - naveli su iz Alternative.

Spajić je u velikim problemima jer u ovom trenutku nema podršku dovoljnog broja poslanika (41) za sastav svog kabineta. Rok do kada ovo pitanje treba da reši ističe 10. novembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)