JEVROSIMA PLATILA CEH Predsedništvo PES isključilo poslanicu Pejović iz partije zbog "neposlušnosti"

V. KADIĆ

05. 10. 2023. u 12:19

POSLANICA Pokreta "Evropa sad" Jevrosima Pejović isključena je iz te partije. Tu odluku donelo je Predsedništvo PES-a iz razloga što ona nije poštovala zaključke Izvršnog odbora i odbijala da poštuje odluku ogromne većine članova Glavnog odbora čime je prekršila stranački statut.

ЈЕВРОСИМА ПЛАТИЛА ЦЕХ Председништво ПЕС искључило посланицу Пејовић из партије због непослушности

V.K.

Iz Pokreta su kazali da je u toku mesec dana sa Pejovićevom razgovaralo više funkcionera PES i upoznalo je sa tim "da ima apsolutno pravo na drugačiji stav i mišljenje, ali da nije u skladu sa demokratskim načelima i statutom insistirati na stavu manjine u odnosu na ubedljivu većinu opredeljenih".

"Smokvin list"

LIDER Socijaldemokrata Damir Šehović oštro je kritikovao predsednika države Jakova Milatovića i njegovu Platformu za Crnu Goru u EU. On je rekao da ga sve to neodoljivo podseća na onu narodnu "selo gori, baba se češlja".

- Najgore od svega je to što se stiče utisak da ovaj prilično površan dokument predstavlja "smokvin list" za nameru da se tzv. Vučićeva koalicija ugura u Spajićevu Vladu - tvrdi Šehović.

- Iako Ustav konstatuje da je poslanik vlasnik svog mandata, očekujemo da poslanica Pejović vrati mandat PES-u, iz razloga što je status člana parlamenta stekla zahvaljujući parlamentarnoj listi koju je predvodio Milojko Spajić, čiji je predlog za novu Vladu i parlamentarnu većinu poslanica odbila da podrži - navodi se u saopštenju Pokreta "Evropa sad".

Pejovićeva i njena partijska koleginica Radinka Ćinćur na sednici Glavnog odbora bile su protiv plana mandatara Milojka Spajića da formira vladu sa dugogodišnjim saveznicima DPS, a bez koalicije "Za budućnost Crne Gore".

Mandataru i njegovim saborcima ne smeta otimanje mandata Pokretu Alternativa Crna Gora, jer im odgovora da poslanica te grupacije bude deo njihove priče jer je lojalna Spajiću. Taj mandat koji ima Jelena Nedović, pripada Alternativi, jer dolazi sa njihove kvote. Ona se oglušila o stav Alternative da ne glasa za projekat Vlade koju predlaže mandatar.

Između dve struje

KOORDINATOR Pokreta Alternativa Crna Gora Vesko Pejak izjavio je da je tim oko Milojka Spajića krenuo "da udara na predsednika države Jakova Milatovića".

- To su isti oni ljudi koji su mu savetovali da uđe u savez sa Zenkom, isti oni koji su mu preporučili Socijaldemokrate i savetovali mu da prihvati podršku te partije u zamenu za Ministarstvo prosvete. Više nije tajna da se PES podelio na dve struje - ocenjuje Pejak.

- Očekivati da Jevrosima Pejović vrati mandat, dok u istom momentu imamo Jelenu Nedović koja je preletela iz Alternative u PES, u najmanju ruku predstavlja političko licemerje - kaže za "Novosti" politički analitičar Spasoje Tomić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)