NOVI CRNOGORSKI MINISTAR ISPORUČUJE SRBE PRIŠTINI: Sramna odluka u Podgorici

Novosti onlajn

30. 11. 2023. u 11:13

MINISTAR pravde Crne Gore Andrej Milović sastao se sa ambasadorkom Prištine Arijanom Hodžom, i tom prilikom predložio potpisivanje bilateralnog sporazuma o izručenju između Crne Gore i takozvanog Kosova.

НОВИ ЦРНОГОРСКИ МИНИСТАР ИСПОРУЧУЈЕ СРБЕ ПРИШТИНИ: Срамна одлука у Подгорици

Foto: Evropa sad

- Ministar Milović je predložio potpisivanje bilateralnog sporazuma o izručenju između Crne Gore i tzv. Kosova, kao ključnog koraka ka unapređenju međusobne pravne saradnje. Naglasio je da je dosadašnja saradnja bila dobra, izražavajući očekivanje da će u budućnosti postati još bolja, i doprineti regionalnoj stabilnosti - navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Iako je bivši ministar pravde Marko Kovač odbio izručenje dvojice državljana Crne Gore koje Priština traži kako bi im sudila za navodne ratne zločine, Milović je rešio da sarađuje sa Prištinom.

U saopštenju Ministarstva pravde Crne Gore navodi se da je Hodža predložila potpisivanje dva dodatna sporazuma, od kojih je prvi o uzajamnom izvršenju sudskih odluka, kao i sporazum o uzajamnoj pravnoj pomoći kako bi se ojačala saradnja.

Takođe, Hodža je izrazila neslaganje zbog odluke Kovača da ne isporuči lica koja Priština traži i podsetila da je Priština Crnoj Gori prošle godine izručila jednu osobu, a u toku je proces razmatranja zahteva o izručenju još jedne.

Milović, koji je danas funkcioner vladajućeg Pokreta Evropa sad, nekada je govorio da je Rusija stvarni prijatelj Crne Gore, a ne Zapad.

BONUS VIDEO: ZBOG IZBORA MANDIĆA - Ispred Skupštine Crne Gore protest DPS, Građanskog pokreta "Luča"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!