ZATVOREN AVANTURISTIČKI PARK: Poligoni čekaju proleće

V.V.

09. 12. 2023. u 14:05

Zbog hladnog vremena i snega na Vrbanju, u zaleđu Herceg Novog, za posetioce je zatvoren Avanturistički park.

ЗАТВОРЕН АВАНТУРИСТИЧКИ ПАРК: Полигони чекају пролеће

Foto: RT HN

Iz Agencije za razvoj i zaštitu Orjena koja upravlja parkom kažu da će biti otvoren kada meteorološki uslovi budu povoljni, najkasnije na proleće.

Zatvaranje Avanturističkog parka, jednog od najposećenijih izletišta u Herceg Novom, uobičajena je praksa u zimskim mesecima, kaže Željko Starčević iz Agencije za razvoj i zaštitu Orjena.

Foto: RT HN

 

– Zimi uslovi za korišćenje poligona nisu bezbedni. Čak i kad je samo vlažno vreme, kad nema snega, ali su sprave mokre, nisu bezbedne za korišćenje. Tada je najrentabilnije i najnormalnije zaštititi opremu pa je deo nje skinut - objašnjava Starčević.

Prema njegovim rečima potreban je duži vremenski period sunčanih dana, kako bi park ponovo bio otvoren pa će ljubitelji avanture i adrenalina sačekati proleće.

Podsetićemo, Avaturistički park na Vrbanju otvoren je u oktobru 2018. godine, a izgrađen je novcem obezbeđenim kroz prekogranični projekat Adriatik Kanjoning, kao dopuna turističke ponude hercegnovskog zaleđa. Ima četiri poligona sa pedesetak elemenata i zip lajnom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)