SITNICA – ZUPCI: Uskoro zajednički granični prelaz između Crne Gore i BiH

V.V.

17. 12. 2023. u 10:22

Izgradnja zajedničkog graničnog prelaza Sitnica – Zupci, trebalo bi da krene početkom 2024. a na osnovu Sporazuma o integrisanim graničnim prelazima između Crne Gore i BiH koji je verifikovan u februaru 2020.

СИТНИЦА – ЗУПЦИ: Ускоро заједнички гранични прелаз између Црне Горе и БиХ

Foto:RT HN

Nakon dužeg zastoja to su aktuelizovali gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i predsednik hercegnovske opštine Stevan Katić.

Tender je završen i izabran je izvođač radova, informisao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, tokom gostovanja na RT HN.

- To je značajno za Trebinje i Herceg Novi ali i za sve one koji koriste tu deonicu puta, pa se nadam  da će to da bude na ponos svih nas i da će prelaz biti funkcionalan.

Nefunkcionalnim se međutim pokazao integrisani granični prelaz Vraćenovići – Deleuša, na putnom pravcu Bileća – Nikšić. Tu je kako je objasnio Đurić napravljen propust tako da dok jedno vozilo ne završi oba prelaza sledeće ne može da dođe na red za kontrolu.

Foto:RT HN

 

- Ne želimo da se to desi i na graničnom prelazu Sitnica- Zupci - kaže Ćurić i dodaje da je krajnji cilj da se vozila kontrolišu samo na ulazu u državu, kako bi protok saobraćaja bio brži naročito tokom turističke sezone. - Kada idete  iz pravca Trebinja  trebalo bi da vas kontroliše samo crnogorska policija, a kada se putuje iz Herceg Novog ka Trebinju samo BiH policija. Treba malo više vremena da se to realizuje, ali je naš konačan cilj da se protok saobraćaja, naročito u sezoni ubrza.

Prema sporazumu koji je potpisan između Crne Gore i BiH postojaće četiri zajednička prelaza. U Crnoj Gori će, pored zajedničkog graničnog prelaza Vraćenovići – Deleuša biće i granični prelaz Šćepan Polje – Hum na putnom pravcu Plužine – Foča, dok će u BiH zajednički prelaz pored ovog, na putnom pravcu Trebinje – Herceg Novi  biti i Klobuk – Ilino Brdo na putnom pravcu Trebinje – Nikšić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!