PREDSTAVNICI VLADE U INSTITUTU I BOLNICI MELJINE: Pavićević i Šimun obećali zajedničko delovanje za bolju budućnost

V.V.

22. 12. 2023. u 15:23

Institut Igalo mora da opstane i dobije nove razvojne puteve, zajednička je poruka potpredsednik Vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalu dr Srđana Pavićevića i ministar zdravlja dr Vojislava Šimuna, nakon obilaska ove zdravstvene ustanove.

ПРЕДСТАВНИЦИ ВЛАДЕ У ИНСТИТУТУ И БОЛНИЦИ МЕЉИНЕ: Павићевић и Шимун обећали заједничко деловање за бољу будућност

fOTO: RTHN

Pavićević i Šimun su u radnoj poseti opštim bolnicama i medicinskim  ustanovama na primorju, a u Igalu su se sastali sa rukovodstvom Instituta. Poseta ima za cilj upoznavanje situacije na terenu i mapiranje problema. Dr Srđan Pavićević poručio je da će za Institut u sprezi sa kolegama iz ove ustanove uraditi sve što je u moći Vlade.

- Napravićemo sve potrebne analize i sve manevre i  ekonomske i političke i finansijske i medicinske da Institut opstane i dobije nove razvojne puteve, da bude jedan od perjanica crnogorskog zdravstva - poručio je dr Pavićević.

Dr Vojislav Šimun naglasio je da su obilaskom Instituta pokazali da je Vlada jasno involvirala probleme te ustanove i da je spremna da ih rešava.

- Sa nama je bio i predstavnik Ministarstva finansija  da bismo studioznije pristupili ovom inicijalnom sastanku.  Novi izvršni direktor  upoznao nas je sa tekućim problemima.  Odredili smo korake kojima  ćemo  nastojati da otklonimo  neposredne prepreke, ali paralelno radimo i na tome da imamo plan reorganizacije i rešenja problema na duže staze - kazao je Šimun.

Šimun je za ponedeljak najavio sastanak sa premijerom, ministrima finansija i Državne imovine na kome će analizirati sitaciju u Institutu.

-Procena imovine, studija izvodljivosti, imputi koje ćemo dobiti od aktuelnog menadžmenta, ići će na to da se Institut sačuva - dodao je Šimun.

fOTO: RTHN

 

 

On je informisao i da je tokom obilaska bolnice Meljine sagledao probleme u toj ustanovi i od  zaposlenih čuo kakve su njihove potrebe. Apostrofiran je kadrovski deficit koji će prema njegovim rečima nastojati da reše raspisivanjem konkursa i sistematizacijom. Biće evidentirana esencijalna nedostajuća medicinska oprema čija je nabavka u domenu mogućnosti resornog ministarstva. Kvalitetan radni proces prioritet je i u odnosu na postojeće imovinsko pravne probleme. Ministar je danas prvi put obavešten i da radnicima u Meljinama u martu ističe ugovor, a komentarisao je da su oni deo javnog sistema pa i to treba kvalitetno rešiti.

Izvršni direktor Instituta dr Zoran Kovačević komentarisao je da očekuje dobru dinamiku rešavanja strateških problema Instituta a akutno je obezbeđenje tekuće likvidnosti pred zimsku pauzu.

- Dolazi nam zatim zahtevna nova godina u smislu obezbeđenja i nadomeštanja prihoda koje smo izgubili kroz otkazivanje norveškog programa. Na tome intenzivno radimo i nadamo se dobrim rezultatima - istakao je Kovačević.

On je informisao i da je po zahtevu Privrednog suda odgođena blokada računa Instituta za mesec. Prema njegovim rečima dug je veoma „heterogen“ a račun je bio blokiran na osnovu duga prema Jugobanci u stečaju. Račun je često u blokadi. Postoje blokade i prema tužbama radnika, kao i zbog tužbi radnika koje dolaze na izvršenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024