FANTASTIČAN DOČEK 2024. U NOVOM: Slavlje uz Bregu,Tifu i Alena, a uz to i humanost

V.V.

01. 01. 2024. u 13:03

Pod sloganom “Kako je dobro videti vas opet” ,uz hitove Gorana Bregovića i Orkestra za svadbe i sahrane Novljani i brojni gosti iz regiona i Evrope ispratili su staru i dočekali novu 2024. godinu u sjajnom raspoloženju.

ФАНТАСТИЧАН ДОЧЕК 2024. У НОВОМ: Славље уз Брегу,Тифу и Алена, а уз то и хуманост

Foto: V.V.

Novogodišnji doček su Opština Herceg Novi i Turistička organizacija upriličile na otvorenom, na platou ispred nekadašnjeg hotela Igalo.Atmosferu je zagrejao bend „Ničim izazvan“ iz Vrbasa, a dodatno podigao popularni Brega. Uz pesmu “Kalašnjikov” protekli su prvi minuti 2024. godine. Potom je na scenu stupio Tifa i publika je nastavila da igra i peva uz stari hit  „Lipe cvatu“. Nizale su se tokom skoro dva sata pesme  iz različitih perioda „Bijelog dugmeta“ uz koje su stasavale generacije. Tifi se zatim na sceni pridružio Alen Islamović. S puno emocija publika je pevala skoro sve pesme, ali je starije posebno dirnula „Jugoslavijo na noge…“ Brega, Tifa i Alen  zajedno su otpevali numere „Ima neka tajna veza i „Ružica si bila“ čime je završen sjajan koncert koji je bio i izuzetno dobro posećen.

Foto: V.V.

 

Na dočeku Nove godine u Herceg Novom proslavljen je jubilej, 50 godina postojanja Bijelog dugmeta.

-Čovek je raspoložen kada se slavi i kada dolaze lepi dani. Sve faze Bijelog dugmeta su bile lepe i autorski dobro potkovane, bez obzira ko god da je pevao. Bogatstvo grupe je to što se pesme prenose sa generacije na generaciju i zato ima mladih ljudi na našim koncertima, komentarisal je lepu novogodišnju noć i sjajnu atmosferu Alen Islamović.

Natalija Terzić iz hercegnovske Turističke organizacije, zadovoljna nakon odličnog programa kratko je komentarisala „napravili smo veliki spektakl… Herceg Novi je pun!“

Foto: V.V.

 

Veče slavlja i razmene dobrih želja imalo je i notu humanosti.Voditeljka Dragana Vlaović pozvala je publiku da na inicijativu humanitarke Milanke Stijović, podrže akciju „Bože čuvaj mi ovo pile“, i da pošalju makar jednu SMS poruku na opšti broj Fondacije „Budi human“ 14543, kako bi prikupili što više sredstava za lečenje obolele dece.

Večeras na istom mestu publiku očekuju koncert legende narodne muzike – Miroslava Ilića, a pre toga i najveći hitovi “Novih fosila”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?