VUK KLJAJEVIĆ PRVA ROĐENA BEBA U CRNOJ GORI: Mali Pljevljak došao na svet (FOTO)

M. D.

01. 01. 2024. u 15:53

PRVA rođena beba u 2024. godini u Crnoj Gori je Vuk Kljajević čiji roditelji žive u pljevaskom selu Đurđevića Tara.

ВУК КЉАЈЕВИЋ ПРВА РОЂЕНА БЕБА У ЦРНОЈ ГОРИ: Мали Пљевљак дошао на свет (ФОТО)

Foto: Opština Pljevlja

Beba je teška 3,24 kg i dugačka 50 cm a dr Jelena Dakić  je kazala da je porodilja dovezena u porodilište u 21 sat i 30 minuta 31. decembra prošle godine, a porođaj se desio u drugom minuta iza ponoći.

Vuk je treće dete njegovih roditelja, majke Danijele i oca Ilije Kljajevića. Kljajevići žive u pljevaljskom selu Đurđevića Tara .

Babice Vesna Lazarević, Katarina Mijatović i Branka Milović bile su u smeni u novogodinjoj noći.

- Ovo je veliki trijumf Pljevalja, jer ove godine imamo prvu rođenu bebu u našem gradu. Zaista ovo je veliko i prijatno iznenađenje, kazao je predsednik pljevaljske opštine dr Dario Vraneš, koji je u toku noći posetio porodilju i malog Vuka, darivajući novorođenče ispred pljevaljske lokalne uprave novčanim iznosom od 500 evra i zlatnikom na kome je izgraviran lik Svete Petke.

U pljevaljskom porodilištu tokom noći je vladalo veliko raspoloženje, jer su se prvi porođaji očekivali u kasnim satima 1. ili čak 2. januara.

Predsednik pljevaljske opštine dr Dario Vraneš uveo je i novu praksu, da sa saradnicima, tokom novogodišnje noći, obilazi one službe koje rade, bez obzira što je praznik. Tako je sinoć posetio Zavod za hitnu medicinsku pomoći, Interno i Hirurško odelenje pljevaljske bolnice, policajce u dežurnoj službi, RTV Pljevlja i vatrogasce u Službi za zaštitu i spašavanje. Sa svima njima se zadržao u razgovoru, interesujući se za situaciju u gradu.

Lekari Milanko Terzić i Adnan Hadžiosmanović, kao i drugo medicinsko osoblje, nisu krili zadovoljstvo predsednikovom posetom. Vraneš je obećao da će takva praksa biti i u slučaju drugih praznika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)