POVEĆAN PROMET NA GRANICAMA: Ipak,bez čekanja i gužve

V.V.

03. 01. 2024. u 14:40

Očekivano povećanje prometa putnika i vozila tokom novogodišnjih praznika najizraženije je bilo na graničnom prelazu Sitnica prema BiH i Republici Srpskoj.

ПОВЕЋАН ПРОМЕТ НА ГРАНИЦАМА: Ипак,без чекања и гужве

Foto: V.V.

Od 29. decembra do 2. januara na graničnim prelazima  kontrolisana je  51 hiljada putnika – informiše Dragan Kontić, komandir stanice granične policije Herceg Novi. Najfrekventniji su bili granični prelaz Debeli brijeg sa Hrvatskom i Sitnica. Na Debelom brijegu kontrolisano je 26 hiljada a na Sitnici 22 hiljade putnika.

– Sve je proteklo bezbedno i profesionalno. Nisu bila duga čekanja na ulazu, kao ni kasnije, na izlazu, jer smo definisali neke zakonske mogućnosti kroz ubrzane procedure koje imamo za kontrolu. Povremeno su duža čekanja bila  na prelazima iz susednih zemalja, tako da se generalno može oceniti da je stanje bilo povoljno i korektno što se tiče  kontrole na graničnim prelazima – ocenio je Kontić.

I tokom minule 2023. zabeležen je povećan promet u odnosu na godinu pre za oko 30 odsto.

- Na svim našim graničnim prelazima promet putnika je bio 4,86 miliona, kontrolisano je i 1,44 miliona vozila. To su brojke koje pokazuju da je promet povećan u odnosu na 2022. godinu, kada je registrovano 3,67 miliona putnika – kazao je Kontić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?