SPONA SEVERA I JUGA: Premijer Milojko Spajić otvorio deonicu Kolašin-Mateševo

M. SEKULOVIĆ

31. 01. 2024. u 14:36

PREDSTAVNICI Vlade Crne Gore, Opštine Kolašin i "Monetputa" otvorili su danas rekonstruisani put Mateševo- Kolašin.

СПОНА СЕВЕРА И ЈУГА: Премијер Милојко Спајић отворио деоницу Колашин-Матешево

Foto: Vlada Crne Gore

Uz premijera Milojka Spajića bio je i Filip Radulović, ministar saobraćaja i pomorstva, Novica Vuković, ministar finansija, Branko Krvavac, šef Kabineta predsednika Vlade, i Milan Ljiljanić, direktor "Montenputa". Ispred Opštine Kolašin traku je prerezao predsednik Petko Bakić.

Put koji spaja Jadransku magistralu sa auto-putem dug je osam kilometara i predstavlja kopču od severa do juga Crne Gore. Od otvaranja auto-puta, ova deonica je pričinjavala dosta problema učesnicima u saobraćaju, zbog lošeg stanja.

Fokus

SPAJIĆ je zaključio da nema kapaciteta da se bavi svim identitetskim pitanjima o kojima su ga novinari pitali. Kako je istakao, fokusiran je na izgradnju auto-puteva, razvoj privrede, ulazak u Evropsku uniju...

Spajić je naveo da je izgradnja puta Mateševo-Kolašin bila problematična, ali da će otvaranje biti od velikog značaja za ovu regiju i Kolašin.

- Ostatak idejne mreže za auto-puteve će biti rađen na leto 2024. - naveo je on.

Radovi na saobraćajnici počeli su tokom aprila prošle godine, a rok za njihov završetak bio je osam meseci.

Ministar saobraćaja Filip Radulović naglasio je da je Crna Gora dobila put koji povezuje centralni deo države sa severom. Cena izgradnje saobraćajnice je 6,41 milion evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)