ODBOR CRNOGORSKOG PARLAMENTA O PRITUŽBAMA NA TOK POPISA: Nije bilo fabrikovanja

V.K.

02. 02. 2024. u 11:11

DIREKTOR Uprave za statistiku (Monstat) Miroslav Pejović saopštio je na sednici skupštinskog Odbora za praćenje primene sporazuma o uslovima za održavanje popisa, da nema reči o fabrikovanju podataka popisa, niti je istina da su za jedan dan popisali više od 40.000 građana. Rekao je da je već počeo unos podataka, za šta je angažovano 120 operatera.

ОДБОР ЦРНОГОРСКОГ ПАРЛАМЕНТА О ПРИТУЖБАМА НА ТОК ПОПИСА: Није било фабриковања

Skupština Crne Gore

Milica Kovačević iz CDT-a je kazala da namera te NVO nije bila da zloupotrebi odbor, već da se argumentovano govori o uočenim problemima.

- Nismo ni u jednom trenutku rekli da se radi o zloupotrebama, nego smo iznosili činjenice. Pojavila se razlika u brojevima koji su saopštavani javnosti, radi se o broju od preko 40.000 popisanih lica i verujemo da to zaslužuje detaljan razgovor i obrazloženje, a ne odbacivanje i diskreditovanje kroz kratka medijska saopštenja. Nismo mi širili neproverene informacije, nego je Monstat manipulisao u saopštenju javnosti jer su potvrdili tezu da u zadnja dva dana popisa nije bilo moglo moguće popisati 40.000 građana, navela je Kovačevićeva. - Kako je promakao grad veličine Bijelog Polja u praćenju popisne dinamike? Čak i da je u pitanju neažurnost instruktora, treba ispitati šta su uzroci te neažurnosti i da li ona ima neke posledice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove