LAKŠE DO MORA: Mobilni lift za osobe sa invaliditetom

V.V.

08. 02. 2024. u 10:20

Još jedna hercegnovska plaža biće od leta pristupačnija za osobe sa invaliditetom i slabije pokretljivosti. NVO Nova šansa u Novom u saradnji sa Ministarstvom ekologije obezbedila je mobilni lift koji će im olakšati da dođu do mora.

ЛАКШЕ ДО МОРА: Мобилни лифт за особе са инвалидитетом

Foto: V.V.

Predsednica NVO Nova Šansa Vesna Odalović objašnjava da je reč o Panda pul liftu koji je nabavljen u saradnji sa firmom Novi Sever Mont koja je obavila uvoz a ima i stručni tim koji će održavati lift i zainteresovane u Novoj šansi obučiti kako se koristi.

Ministarstvo je za ovu namenu opredelilo 17,5 hiljada evra. Lift košta 14,5 a ostatak će biti utrošen za prateće troškove.  Preostaje još fa Opština i Morsko dobro dogovore na kojoj plaži će lift biti postavljen.

Za sada mobilnih liftova na obali mora nema, a postoje šanse da ovaj lift u Herceg Novom bude u upotrebi čitave godine. Leti na nekoj od plaža, zimi na bazenu na Škveru. Odalović dodaje i da lift mogu da koriste svi, ne samo osobe sa invaliditetom , korisnici kolica ili korisnici štaka, već i teško pokretne osobe, stariji ljudi, majke sa bebama…

Sekretarska za lokalnu samoupravu Vesna Samardžić zadovoljna je kaže ovim projektom i ističe da je to još jedna u nizu aktivnosti koje su predviđene lokalnim planom u oblasti invalidnosti a koji je opština Herceg Novi usvojila pre dve godine.

Podseća da su u sklopu tog plana u Igalu postavili rampu na plaži ispiod Titove vile, u izradi je projekat za prilagođavanje plaže u Meljinama, a ovaj mobilni lift takođe će unaprediti dostupnost plažama osobama sa invaliditetom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!