REVOLTIRANI ANDRIJINIM "GREHOVIMA": Komite, perjanici i drugi sledbenici bivšeg DPS režima na Cetinju zbog Mandića

V.K.

07. 03. 2024. u 10:02

CRNOGORSKI nacionalisti, takozvane komite, perjanici i drugi sledbenici ideologije bivšeg DPS režima najavili su danas u 10.30 "građanski protest" na Cetinju, pola sata uoči sednice državnog parlamenta u zgradi Zetske banovine, kojom će predsedavati Andrija Mandić. Danima preko društvenih mreža grupa građana sa Cetinja poziva na iskazivanje revolta prema Mandiću zbog, kako kažu, njegovih bivših i sadašnjih "grehova".

РЕВОЛТИРАНИ АНДРИЈИНИМ ГРЕХОВИМА: Комите, перјаници и други следбеници бившег ДПС режима на Цетињу због Мандића

V.K.

Ovaj najavljeni "građanski" skup podržali su "crnogorski intelektualci" među kojima rodonačelnik crnogorskog jezika Adnan Čirgić, istoričar Boban Batrićević, protiv koga se trenutno vodi sudski postupak zbog skandalozne kolumne u kojoj vređa mitropolita Joanikija, kao i Aleksandar Radoman i Đorđe Šćepović. U zajedničkom saopštenju oni navode da je predsedavanje "četničkog vojvode u zgradi Zetske banovine poslednji put viđeno 1944. godine, pod okriljem nacističke okupacije".

- Iako smo mislili da je ideologija kojoj su služile četničke vojvode odavno poražena, ovih dana svedočimo njenoj rekonkisti - navode između ostalog u saopštenju.

Današnja hajka na Mandića samo je uvertira za drugu sednicu Skupštine Crne Gore 11. marta u Podgorici kada će se raspravljati o njegovom razrešenju na incijativu DPS, podržanu od Socijaldemokrata, DUA, URA, Bošnjaka i HGI. Povod je isticanje trobojke u Mandićevom skupštinskom kabinetu i dolazak predsednika Republike Srpske Milorada Dodika u Podgoricu.

Sastanak sa ambasadorima

ŠEFOVI klubova DPS, Socijaldemokrate, BS i HGI traže sastanak sa ambasadorima EU, SAD i Velike Britanije zbog, kako se navodi, najave skupštinske većine da će u dnevni red predstojeće sednice Skupštine, uvrstiti izmene Zakona o biračkom spisku, bez dijaloga i dogovora na Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva.

Dan uoči skupa komita na Cetinju predsednik Skupštine Crne Gore na redovnim zadacima. Sastao se sa direktorom ODIHR Mateom Mekačijem i tom prilikom istakao da je prvi put vlast u zemlji na demokratski način promenjena 2020.

- Do tada je vladao jedan autokratski režim povezan sa organizovanim kriminalom. Režim koji je imao značajan uticaj na izborni proces o čemu svedoče i skaj-prepiske - rekao je Mandić. - Skupština želi da implementira preporuke ODHIR-a, ali prvenstveno je neophodno da se sačuva dobra atmosfera u parlamentu koja je preduslov svih ozbiljnih reformi - rekao je Mandić.

Direktor ODIHR-a je istakao da su zapaženi napori novog saziva kada je u pitanju očuvanje jedinstva u parlamentu, i istakao da treba nastaviti rad oko pitanja oko kojih se može doći do konsenzusa, što bi poslalo veoma pozitivnu poruku Evropskoj uniji u kontekstu reformskih procesa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)