PETARDAMA I JAJIMA NA "ČETNIKE" I MANDIĆA: Malobrojni crnogorski ekstremisti divljali pre početka sednice Skupštine na Cetinju

V. KADIĆ

08. 03. 2024. u 07:00

ANTISRPSKI dekor i parole, uvrede, petarde na poslanike koalicije "Za budućnost Crne Gore" i na kraju umalo tuča između Milana Kneževića i Oskara Hutera iz Demokratske partije socijalista.

ПЕТАРДАМА  И ЈАЈИМА НА ЧЕТНИКЕ  И МАНДИЋА: Малобројни црногорски екстремисти дивљали пре почетка седнице Скупштине на Цетињу

V.K.

To su ključne sekvence prve prolećne sednice crnogorske Skupštine na Cetinju, koju su montenegrinski krugovi najavljivali maltene kao borbu na život i smrt, ne želeći da dozvole "četniku" Andriji Mandiću, predsedniku zakonodavnog doma, da im "opogani" grad.

Malobrojni sledbenici ideologije Sekule Drljevića sabrali su se na "građanskom skupu" kod zgrade Zetske banovine i već pre početka zasedanja jajima su zasuli automobil Mandićevog saborca i poslanika Nove srpske demokratije Jovana Vučurovića koji ih je "pozdravio" sa tri podignuta prsta. U pravcu ostalih predstavnika koalicije ZBCG bacali su petarde, ali su oni bili van domašaja.

Na protestu su nošeni transparenti sa natpisima "Mandiću, promašio si prestonicu", "Nećemo Putinove lame na čelu države". Okupljeni su skandirali "Mandiću, fašisto", "Sa Cetinja narod viče, oj Mandiću izdajniče"... Iz zgrade Skupšine su nakratko izašli poslanici DPS Ivan Vuković i Huter, koji su pozdravili demonstrante i zahvalili im. Među okupljenima su bili i njihovi partijski saborci - portparol Miloš Nikolić, generalni sekretar Aleksandar Bogdanović, kao i glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Pobjeda" Draško Đuranović.

Kovačević: Smeta Švabama

PREDSEDNIK Opštine Nikšić Marko Kovačević komentarisao je dešavanja na Cetinju i incidente u kojem je jedan od vinovnika bio poslanik DPS Huter.

- Nekako lepo stoji predsedniku Skupštine Crne Gore ova zgrada Zetske banovine. I nekako je normalno da Švabama to smeta - napisao je Kovačević na "Fejsbuku".

- Književnik Nikolaidis je spaljen u Herceg Novom, čije je to maslo nego Mandićevo. Zna se koju je Srbija imala zastavu. Ako ko malo istorije zna, oni su imali zastavu sa svinjskom glavom - sramno je ocenio Radovan Perović, govoreći pred montenegrinima, koje je rasterao prvi jači pljusak, pa je "ustanak" protiv Mandića trajao svega 60 minuta.

Varnice sa ulice prenele su se potom u skupštinske klupe. Na početku sednice Mandiću se obratio Huter:

- Optuženi vlasniče dvojnog državljanstva, način na koji ste danas došli u prestonicu najbolje govori o vama. Vaša titula koju ste dobili i koju rado držite nikako ne ide sa mestom koje pokrivate. Oni koji u prestonicu Crne Gore dolaze s maricama, kordonima policije, fale vam još bojni otrovi, siguran sam da ste i njih doneli, ne zaslužuju da budu vlast u Crnoj Gori.

Šef parlamenta je kazao kako Cetinjani imaju privilegiju da su njihovi preci napravili Crnu Goru:

 

- Vaspitavan sam da na Cetinju žive neki viši ljudi, koji bi mogli da se nazovu nadljudi. To što danas jedna grupa ljudi, neću reći Cetinjana, troši veliki kredit svojih predaka, to je njihov izbor.

Na upadicu Kneževića da je Huter lagao o svom pradedi, poslanik DPS je histerično uzvikivao "Tebe sram da bude!", što je bio okidač da Knežević burno reaguje.

- Kome ti kažeš sram te bilo - odbrusio je Knežević, nakon čega je nastalo komešanje i ostalih poslanika sa obe strane. Upućene su brojne uvrede, a teži incident sprečilo je skupštinsko obezbeđenje. Posle toga Mandić je prekinuo sednicu, koja je posle kraće pauze nastavljena.

Vučić kriv i za semafor i tunel

- VUČIĆ je kriv za proteste na Cetinju i što nas nazivaju svinjama. Kriv je za semafor koji ne radi i za tunel. Kriv je zbog povlačenja zakona o biračkom spisku, kriv je zato što je DPS u opoziciji. Kriv je zato što je Dodik razgovarao sa Mandićem, zato što postoje Srbi u Crnoj Gori, kriv je zato što je formirao "kavački" i škaljarski klan, prokomentarisao je u svom sarkastičnom stilu u nastavku zasedanja Knežević.

Predsednik parlamenta je nakon sednice kazao novinarima da poštuje Cetinje i njegovu istoriju:

- Ako mislite da je trebalo da dođem ranije da budem psovan, vređan i gađan jajima, kao što se desilo nekim poslanicima, mislim da to nije logika. Ovo radim kako bismo se okupili oko budućnosti, a ne prošlosti. To je put koji je odabrala većinska Crna Gora i moje je da to poštujem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)